Iohannis, despre tabletele pentru elevi: Au început achiziţiile. Din varii motive, nu au fost duse la bun sfârşit. Lucrurile se vor rezolva

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Klaus Iohannis FOTO presidency.ro
Klaus Iohannis FOTO presidency.ro

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat luni, întrebat în legătură cu faptul că tabletele promise nu au ajuns la elevi, că au început achiziţiile. Dar că din varii motive ele nu au fost duse la bun sfârşit, însă lucrurile se vor rezolva.

„Întreaga societate a fost aruncată în haos de pandemie şi evident şi şcolile. E clar să s-au luat soluţii bune, dar s-au făcut şi erori. Şi eu şi autorităţile învăţăm din mers. Dar nu cred că e cazul să mergem cu aceste evaluări – că totul este haotic. Există excepţii şi ele trebuie corectate, a declarat preşedintele.

Chestionat în legătură cu faptul că în urmă cu 10 zile spunea că elevii sunt în siguranţă la scoală, iar acum şcolile sunt închise în mai multe judete şi în Bucureşti şi cu faptul că nu există încă acele tablete promise, unii copii neputând participa la cursuri, dar şi cine se face vinovat că există aceste lipsuri şi cine trebuie să si le asume, Iohannis a replicat: ”Guvernul lucrează la aceste chesiuini şi în fiecare zi mai apare câte un progres şi lucrurile se vor rezolva. Trebuie să ne obişnuim cu faptul că această pandemie ne-a luat pe nepregătite. Când a venit pandemia la noi, rezervele erau pe zero. Aşa le-a lăsat Guvernul PSD pe zero. De atunci gestionăm pandemia, acolo unde ar fi trebuit să existe o rezervă. S-a început cu achiziţiile de tablete. Din varii motive ele nu au fost duse la bun sfârşit, însă lucrurile se vor rezolva”.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite