Politică

articolul anterior articolul urmator

Iohannis a discutat cu prinţul Charles despre situaţia de securitate din regiune şi a apreciat implicarea oficialului britanic în promovarea satului românesc

3
25 May 2022 16:33:45
Autor: Andreea Ghiorghe
FOTO: Presidency.ro
FOTO: Presidency.ro

Preşedintele Klaus Iohannis l-a primit miercuri, la Cotroceni, pe prinţul Charles. Cei doi oficiali au vorbit despre situaţia de securitate din regiune, dar şi despre combaterea efectelor schimbărilor climatice în România. Şeful statului a apreciat implicarea moştenitorului coroanei britanice în promovarea mediului rural românesc.

„Preşedintele Klaus Iohannis a transmis felicitări Alteţei Sale Regale cu ocazia Jubileului de Platină al Majestăţii Sale Regina Elisabeta a II-a şi a evocat excelentele relaţii bilaterale şi Parteneriatul Strategic româno-britanic. Preşedintele României a subliniat rolul de liant al relaţiei bilaterale pe care îl are comunitatea de români din Marea Britanie, bine integrată şi având o contribuţie pozitivă în sectoarele esenţiale ale economiei şi ale societăţii britanice”, informează Administraţia Prezidenţială.

Discuţiile celor doi s-au concentrat şi pe situaţia de securitate de la graniţa României. „ Klaus Iohannis l-a informat pe ASR Prinţul de Wales despre ajutorul acordat Ucrainei şi refugiaţilor ucraineni de către România, inclusiv privind coordonarea, prin hub-ul umanitar de la Suceava, a eforturilor de sprijin din partea mai multor state în beneficiul Ucrainei”, mai arată sursa citată. 

Şeful statului a apreciat „dedicarea şi implicarea Alteţei Sale Regale în promovarea biodiversităţii şi a mediului rural românesc, precum şi în activităţi caritabile în ţara noastră”. „În acest context, Preşedintele Klaus Iohannis a discutat cu ASR Prinţul de Wales despre soluţii pentru limitarea efectelor schimbărilor climatice şi pentru conservarea biodiversităţii, aplicabile în România, Regatul Unit şi la nivel internaţional, subliniind angajamentul ţării noastre în a atinge obiectivele europene în materie de schimbări climatice

Preşedintele României a subliniat că finanţarea proiectelor verzi, inclusiv împădurirea terenurilor degradate şi reconstrucţia de habitate, sunt priorităţi prevăzute în Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă, cu alocări financiare substanţiale”, a mai transmis Administraţia Prezidenţială.

Totodată, Klaus Iohannis a discutat cu prinţul Charles şi despre dezvoltarea unor proiecte educaţionale privind schimbările climatice, „pentru a pregăti tinerele generaţii pentru locurile de muncă verzi, disponibile pe piaţa muncii, capabile să genereze creştere economică sustenabilă”.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

3 Comentarii

True Blue
25.05.2022, 16:40:17

Pierdere de timp...

+1 (1 vot)
boubaltii 1
25.05.2022, 16:59:19

IO ZIC SA-L FACEM PE CHARLES KING OF ROMANIA FIINDCA QUEEN MOM E IN PUTERE RAMANE PE VECI REGINA. VORBESTE BINE ENGLEZA SI NU SE BALBAIE, SI NU PREA ARE CUM SA FIE MAI INCOMPETENT DECAT TOTI ASTIA CARE NE-AU CONDUS PANA ACUM.

+1 (1 vot)
Capsuna Ion
25.05.2022, 17:46:51

Doi neica nime in politica beau ceai si stau la palavre...!

-1 (1 vot)
Modifică Setările