Iohannis: „Doar prin maturitate, nu prin ţâfnă, se rezolvă criza”. Şeful statului, atacuri la USR, PSD şi AUR | VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
iohannis cotroceni

Preşedintele Klaus Iohannis a transmis miercuri, în cadrul Summitul UE-Balcanii de Vest, că nu a convocat consultări cu partidele politice în vederea rezolvării situaţiei din Guvern mai repede pentru a le oferi timp „să coboare cu picioarele pe pământ”.

Şeful statului a declarat miercuri că le-a oferit partidelor politice o săptămână la dispoziţie, înainte de consultările de la Cotroceni în vederea rezolvării crizei guvernamentale, pentru ca „entuziasmul nemotivat, creat de căderea Guvernului” să se stingă. 

De altfel, preşedintele Iohannis a transmis că formaţiunile care au votat căderea Guvernului „habar nu au ce o să se întâmple după aceea”. În ceea ce priveşte suspendarea preşedintelui, scenariu vehiculat de unii politicieni, Iohannis a afirmat că acest lucru ar conduce doar la „circ”, fără a rezolva situaţia dintre partide. 

Iohannis: „Au ţopăit spunând că vor să suspende preşedintele. Alţii au venit cu texte ca şi cum acum s-ar inventa coaliţia şi nu ei ar fi fost cei care au detonat-o”

Declaraţia preşedintelui: 

„Am constatat ieri, în Parlament, un entuziasm total nemotivat în legătură cu căderea Guvernului. Am observat, după ce s-a încheiat moţiunea, că liderii şi membrii partidelor care au votat această moţiune au avut diverse abordări. Au venit unii să ne spună că probabil nu se prezintă la consultări. Probabil au dărâmat un Guvern şi habar nu au ce o să se întâmple după aceea, deci nu vin la consultări.

Alţii au ţopăit pe acolo spunând că vor să suspende preşedintele. Nu văd ce ar putea rezolva suspendarea preşedintelui în relaţia dintre partide. Ar crea doar circ. Probabil asta vor, circ.  Alţii au venit cu texte ca şi cum acum s-ar inventa coaliţia şi nu ei ar fi fost cei care au detonat-o şi au dus la căderea Guvernului. Eu cred că este nevoie de zile bune până când toată lumea coboară cu picioarele pe pământ. Fiindcă această criză este diferită de alte crize guvernamentale. Politicenii au ajuns să aibă doar discursuri anti-toţi, fiecare este împotriva fiecăruia. Aşa nu se poate. Doar prin maturitate, nu prin ţâfnă, se rezolvă această criză guvernamentală. Aşa că am considerat că este nevoie de câteva zile până când acest entuziasm nemotivat, creat de căderea Guvernului, se stinge un pic, lumea ajunge să îşi pună problema a ceea ce urmează şi ajungem să avem discuţii aşezate, mature.

Sunt foarte îngrijorat, recunosc. Am primit astăzi datele despre pandemie. (…) Este o catastrofă, preţurile la electricitate cresc. Avem nevoie de un guvern, nu de acuzaţii reciproce, de abordări orgolioase. Avem nevoie de abordări mature şi trebuie să găsim o ecuaţie prin care se formează un guvern”, a transmis preşedintele Klaus Iohannis. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite