Iohannis: E nevoie de revizuirea şi modernizarea Constituţiei. Nu cred că e posibil politic până în 2024

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Preşedintele Klaus Iohannis FOTO Presidency.ro
Preşedintele Klaus Iohannis FOTO Presidency.ro

Preşedintele Klaus Iohannis a afirmat, marţi, că ar fi necesară revizuirea Constituţiei, pentru a fi modernizată, însă s-a declarat sceptic în privinţa unui asemenea demers dus până la capăt până în 2024.

Şeful statului s-a declarat sceptic în ceea ce priveşte posibilitatea revizuirii Constituţiei în actuala legislatură, deşi tema a fost mult vehiculată mult în Coaliţie, mai ales de PSD.

„Cred că e nevoie de modernizarea Constituţiei. Trebuie să fim realişti. E un proces politic amplu, care în final ajunge la referendum. Acest proceduri sunt foarte complicate, greu de pus în practică. Da, cred că e nevoie de revizuirea şi modernizarea Constituţiei şi nu cred că e posibil politic până în 2024”, a declarat Klaus Iohannis. 

Întrebat despre posibilitatea introducerii la nivel constituţional a unui drept la avort, preşedintele a precizat că politicienii mai bine nu s-ar complica pe această temă.

„Este posibil să se aducă în discuţie. Dacă această temă a devenit o complicaţie politică în SUA nu înseamnă că trebuie şi noi să facem o complicaţie. Situaţia este rezonabil rezolvată în legislaţia românească”, a precizat Iohannis.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite