Politică

articolul anterior articolul urmator

Iohannis: E nevoie de toţi românii din ţară şi din străinătate, pentru a construi împreună România prosperă şi sigură pe care ne-o dorim

7
31 May 2020 13:16:50
Autor: Radu Eremia
Klaus Iohannis. FOTO presidency.ro
Klaus Iohannis. FOTO presidency.ro

Preşedintele Klaus Iohannis afirmă, în mesajul cu ocazia Zilei Românilor de Pretutindeni, că este nevoie de toţi românii, de „aici” şi de „acolo”, din ţară şi din străinătate, pentru a construi împreună România prosperă şi sigură pe care ne-o dorim, subliniind că fiecare român, acolo unde se află, este un ambasador al tradiţiilor, culturii şi obiceiurilor noastre, al creativităţii şi al spiritului românesc.

„Am traversat momente dificile şi vă mulţumesc pentru că aţi înţeles apelurile autorităţilor române. Mulţi dintre dumneavoastră v-aţi întors acasă cu un bagaj important de cunoştinţe şi experienţe dobândite în străinătate, pe care sunteţi gata să le puneţi în slujba României. Prin măsurile şi politicile publice cuprinse în programul de reconstrucţie economică, acest capital preţios pe care îl reprezentaţi fiecare dintre dumneavoastră va putea să fie valorificat pentru dezvoltarea ţării noastre. Este nevoie de toţi românii, de „aici” şi de „acolo”, din ţară şi din străinătate, pentru a construi împreună România prosperă şi sigură pe care ne-o dorim”, afirmă preşedintele în mesajul de Ziua Românilor de Pretutindeni.

El subliniază că aceasta este o zi dedicată celor aflaţi dincolo de hotare, dar rămaşi aproape de ţara natală, în gând şi în suflet.

”Fiecare român, acolo unde se află, este un ambasador al tradiţiilor, culturii şi obiceiurilor noastre, al creativităţii şi al spiritului românesc”, consideră Iohannis.

El aminteşte şi că ultimele luni au pus o lume întreagă la grea încercare, dar oriunde s-au aflat, cei mai mulţi dintre români s-au comportat în mod exemplar.

”Responsabilitatea fiecăruia şi solidaritatea tuturor ne-au ajutat pe toţi să trecem mai uşor prin această pandemie”, susţine Klaus Iohannis.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

7 Comentarii

Tomescu Tom
31.05.2020, 13:39:41

Domnule Președinte , nu ai vrea ca înainte de a începe să reconstruim România și să o facem mai prosperă și mai sigură ...să declanșezi " războiul " împotriva CORUPȚIEI ???? Nu de alta ...dar noi , amăgiții , rămânem cu cârca ...iar hoții, corupții, infractorii ce au acaparat la propriu România ...rămân cu beneficiile ..... Cum să devină România sigură și prosperă dacă este paradisul infracțional al Europei ??? Locul unde parlamentarii legiferează infracționalitatea zilnic ...

+1 (1 vot)
Mihai Popescu
31.05.2020, 13:40:40

Nea Iohannes mai lasa-ne cu sloganuri si lozinci ieftine. De 30 de ani tara este condusa numai de borfasi, hoti, tradatori si curve care au jefuit si vindut toat pe spagi f.f. mari iar mata acum vrei sa ne unim cu ei pt. a dezvolta tara. In tara asta borfasii vor conduce in continuare iar prostii care ramin in tara vor munci in continuare doar pt. a supravietui.

Bogdan Liviu
31.05.2020, 15:18:31

sefu', dar restructurarea aparatului de stat, a administratiei : pe cand ?! ca fuse tema electorala .... te-am votat (what else ?!) dar vb cu dl orban : un consilier al sau are numai joburi la stat . si el si nevasta ... e deja vu cu cei 15000 de specialisti ai lui constantinescu .... bafta !

CARMEN FlOREA
31.05.2020, 15:30:45

Da Yohan este nevoiie de toti Romãnii iar voi afarã din Romãnia DEFINITIV 100% SA PLECATI UNDE STITI .

+1 (1 vot)
corect roman
31.05.2020, 16:19:49

CARMEN FlOREA Bine zis.

Vezi toate comentariile (7)