Iohannis: Este foarte probabil ca anul şcolar să se încheie cu toţi elevii în şcoală

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: Presidency.ro
FOTO: Presidency.ro

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, joi seară, că „este foarte probabil ca anul şcolar să se încheie cu toţi elevii în şcoală”, având în vedere că majoritatea localităţilor se apropie de scenariul verde. Scenariile de funcţionare a unităţilor de învăţământ rămân în vigoare.

„Noi păstrăm în continuare normele care ţin de rata de incidenţă. Avem scenariul verde, galben, roşu, în continuare. Aceste lucruri se aplică ca până acum. Este previzibl ca, în următoarele săptămâni, majoritatea localităţilor să intre în scenariul verde şi majoritatea elevilor să se reîntoarcă fizic în şcoli. E foarte probabil ca anul şcolar să se încheie cu toţi elevii în şcoală”, a declarat, joi seară, preşedintele Klaus Iohannis.

De asemenea, şeful statului afirmat că „este de dorit ca anul şcolar să se încheie cu majoritatea românilor vaccinaţi”.

Iohannis: Din 15 mai se elimină purtarea măştii în exterior, cu unele excepţii, şi se elimină restricţiile de circulaţie noaptea

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat, joi, relaxarea restricţiilor anti-COVID. Şeful statului spune că relaxarea va avea loc în mai multe etape: prima etapă din 15 mai, a doua etapă de la 1 iunie, a treia etapă de la 1 iulie şi ultima etapă de la 1 august. Începând cu 1 iunie se vor putea organiza nunţi, botezuri şi mese festive. Anunţul vine după ce preşedintele a convocat o şedinţă cu prim-ministrul Florin Cîţu şi cu membri ai Guvernului cu repsonsabilităţi în domeniul sănătăţii.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite