Politică

articolul anterior articolul urmator

Iohannis i-o întoarce lui Barna: Poate mă lămureşte la consultări care-i treaba cu prafurile

6
24 Feb 2020 19:26:54
Autor: Iulian Bîrzoi
FOTO Mediafax Andreea Alexandru
FOTO Mediafax Andreea Alexandru

Preşedintele Klaus Iohannis i-a dat o replică luni seară liderului USR Dan Barna, după ce acesta a declarat recent că „praful de stele” de pe umerii şefului Statului şi ai premierului desemnat Ludovic Orban „s-a risipit”. „Poate mă lămureşte respectivul politician când ne vedem data viitoare la consultări care este treaba cu prafurile”, a replicat Iohannis.

Liderul USR Dan Barna a declarat recent într-o declaraţie de presă că asistăm la un „poker politic” şi că „praful de stele” de pe umerii lui Klaus Iohannis şi ai lui Ludovic Orban „s-a rispit”, iar PNL dă dovadă de aroganţă.
 
Întrebat luni seară despre o posibilă coagulare a unei majorităţi alături de USR, în contextul afirmaţiei lui Barna, Klaus Iohannis i-a transmis acestuia din urmă să-l „lămurească” data viitoare când se întâlnesc „care e treaba cu prafurile”.
 
„Nu ştiu care e treaba cu praful, dar poate mă lămureşte respectivul politician când ne vedem data viitoare la consultări care este treaba cu prafurile. Este clar că suntem într-o situaţie politică complicată. Este clar, pe de altă parte, că ţara este guvernată şi Parlamentul poate legifera, însă mi s-ar părea foarte riscant să perpetuăm acest interimat până în decembrie. Repet, întoarcerea la electorat este soluţia democratic corectă şi legitimă, însă ea nu se poate realiza doar prin voinţa Preşedintelui, ea se poate realiza atunci când întreaga conjunctură politică este de aşa natură”, a declarat Klaus Iohannis.
 
Klaus Iohannis: Şansele pentru anticipate au scăzut sub 50%. PSD a produs o nouă criză prin sesizarea CCR. Nu iau în calcul un guvern de uniune naţională

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

6 Comentarii

LochRoagPM
24.02.2020, 19:33:53

Wow ce mă bucur când se ceartă seculicii pesedelei cu zereiști hAnahiștilor salvatori dă țară șî cu zerei und zie ai Prședintelui mieu. a lui pahoanța, pahoanța unde e? S-a dus la hAyahuaska adjunctului? la prafuri deh ...

+1 (7 voturi)
m wakki
24.02.2020, 20:05:36

dăncilă, tu ești ? după cum scrii, așa se pare, analfabeto

+1 (5 voturi)
LochRoagPM
24.02.2020, 22:16:50

Muăi wakki, măi ! Marș la perdeliuța lui petrov, hAnarhistule salvatoriu ! S-a cam sfârșît șî fâșâit cu hAnticipatele. Ați înfrânt iarăși. Așa se întâmplă când pleci la luptă cu proștii habotnici și harnici.Acum este 3 la zero pentru seculicii din pesedea ( alegerea în două ture- data viitoare, ”iemoțiunea dă cenzură 261 de voturi și guwernerul dă căzături nu mai poa să facă ”autostrade” șî spitale, hAnticipante din bocanci în canci) bye , bye hOrbane! Citeste mai mult: adev.ro/q67y1o

-1 (5 voturi)
Constantin Gadea
24.02.2020, 20:14:40

Comentariu considerat abuziv.

Vasile Naftuli
24.02.2020, 21:34:45

Partidele „politice” din România sunt o sursă continuă de can-can pentru cetățenii culturalizați în democrație; noțiunile de țară și responsabilitate sunt catalogate ca „comuniste” și au fost șterse din vocabularul „democraților”.

-1 (3 voturi)

Vezi toate comentariile (6)