Iohannis, la mitingul PNL de la Iaşi: De ce nu avem autostrăzi şi spitale? Pentru că PSD guvernează. Nu suntem hoţi. Noi suntem români

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Klaus Iohannis si Ludovic Orban la Iaşi FOTO presidency.ro
Klaus Iohannis si Ludovic Orban la Iaşi FOTO presidency.ro

Preşedintele Klaus Iohannis a atacat din nou guvernarea PSD în timpul mitingului PNL de sâmbătă de la Iaşi, afirmând că motivul pentru care nu există autostrăzi şi spitale în România este că social-democrşţii guvernează. Şeful statului i-a îndemnat apoi pe ieşeni să meargă la vot spunând că „în Europa, votul românilor contează”.

„Trebuie să mergem puţin în urmă ca să vedem de ce e important ca să votăm. Au venit nişte oameni foarte inimoşi ca să-mi spună că Iaşul are nevoie de autostradă. Şi aşa este. De ce nu avem autostrada ? Păi simplu pentru că PSD guvernează. Alţi oameni au venit şi mi-au spus că ce bine ar fi să avem şi noi aici în România nişte spitale unde poţi să te tratezi fără să dai spagă sau fără să mergi în altă ţară. Şi au perfectă dreptate. Noi avem bani europeni prevăzuţi pentru spitale regionale de ani şi ani. De ce n-avem spitale ? Pentru că PSD guvernează”, a declarat Klaus Iohannis la Iaşi.

Preşedintele a atras apoi atenţia că unii social-democraţi au probleme cu justiţia, motiv pentru care unii dintre ei s-au „cocoţat în vârful statului” pentru a „îndoi” legile.

„Se vede că avem o problemă când vorbim de Justitie, stat de drept. Şi mai nou a devenit foarte complicat pentru că avem unii infractori care s-au cocoţat taman în varful statului. Aşa nu se poate.

Îmi doresc în România lucruri simple. De exemplu o justiţie dreaptă şi independentă. Doar că ei nu-şi doresc acest lucru fiindcă au o mică problemă. Unii sunt un pic condamnaţi penal. Alţii au procurori pe urmele lor. Şi au zis: Ia hai să ne cocoţăm în vârful statului şi să îndoim legile. E trist dar adevărat. Asta face PSD-ul de doi ani şi jumătate. Nu pentru voi. Doar pentru ei. Ca să scape ei”, a adăugat şeful statului.

Iohannis la mitingul PNL de la Iaşi FOTO Facebook

Klaus Iohannis a făcut apoi apel la ieşeni să iasă la vot, motivând că votul românilor contează nu doar pentru ţara noastră, ci şi pentru Europa.

„Ce e de făcut, fiindcă suntem într-o ţară europeană, democrată. Nu putem folosi aceleaşi metode, fiindcă nu suntem hoţi. Noi suntem români. Atunci ce e de făcut? E simplu. Trebuie să mergeţi la vot. «Acest vot nu contează», spun unii, tot cei care au fost alaltăieri şi au încercat să vă umilească la voi acasă (n.red.: social-democraţii au ţinut un miting la Iaşi cu o zi în urmă). Nu le-a ieşit. Ei spun că astea sunt poveşti. Că referendumul şi alegerile europarlamentare nu contează. Asta vă spune gaşca aia care încearcă să pună mâna pe România. Nimic mai fals. Contează. Votul vostru, al românilor, contează. Alaltăieri am avut în inima României un summit (n.red.: summitul de la Sibiu). Am adus Europa în România. 

Au venit în România toţi liderii europeni şi atunci am învăţat un lucru important. În Europa votul românilor contează. Locul nostru este în Europa. Voi sunteţi Europa. Şi pentru ca toate aceste lucruri să conteze cu adevărat, ca să arătăm lumii că noi nu suntem un neam de hoţi, că suntem un neam cinstit care vrea să fie în Europa, mergem la vot. Pentru viitorul nostru. Pentru viitorul copiilor români. Pentru noi toţi. Pe 26 mai mergem să votăm. Bravo Iaşi”, a conchis liderul de la Cotroceni.

Iohannis la mitingul PNL de la Iaşi FOTO Facebook

Vezi şi: FOTO VIDEO. Miting PNL la Iaşi. Au venit aproximativ 5.000 de susţinători. „Îi sărut pe obraz pe toţi ieşenii care au ieşit să protesteze împotriva lui Dragnea”

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite