Iohannis: Dacă se iau măsuri stricte se pot ţine alegerile locale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO presidency.ro
FOTO presidency.ro

Preşedintele Klaus Iohannis a afirmat, miercuri, că, dacă se iau măsuri stricte se pot ţine alegeri, dar că numărul critic de îmbolnăviri Covid-19 de la care nu mai pot avea loc alegerile va fi anunţat de Ministerul Sănătăţii şi de Institutul Naţional de Sănătate Publică.

Iohannis a fost întrebat miercuri, în conferinţa de presă, care ar fi numărul de cazuri de infectare cu noul coronavirus care ar putea duce la amânarea alegerilor.

„Acum asta cu am fost acuzat sună puţin ciudat. Aşa funcţionează democraţia. Din când în când se ţin alegeri. Ele trebuiau ţinute în iunie. Nu s-au putut ţine atunci fiindcă nu s-a găsit o cale de organizare cu măsuri suficiente. Acum Parlamentul a stabilit pe 27 septembrie alegerile. Asta nu am stabilit nici eu, nici Guvernul, asta să fie clar în caz că cineva acuză pe cineva. Dacă se iau măsuri sanitare stricte, se pot ţine alegeri. Însă care e numărul critic când nu se mai pot ţine alegeri, asta trebuie să ne spună Ministerul Sănătăţii şi Institutul Naţional de Sănătate Publică”, a declarat Klaus Iohannis.

Preşedintele României Klaus Iohannis a făcut miercuri un nou apel la populaţie pentru purtatul măşii de protecţie şi respectarea distanţei sociale în contextul unui nou record negativ de persoane nou-infectate cu COVID-19. Şeful Statului a mai subliniat că nu vede cu ochi buni ultimele racolări de primari făcute de către PNL şi a lansat noi atacuri la adresa PSD-ului, pe care îl consideră „ahtiat după putere”.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite