Iohannis: Independenţa justiţiei, lupta anticorupţie şi integritatea în funcţiile publice sunt valori care nu pot fi negociate, îngrădite sau eliminate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Klaus Iohannis îndeamnă toate instituţiile statului să ţină cont nu doar de litera, ci şi de spiritul Constituţiei în care subliniază şi că promovarea statului de drept şi a independenţei justiţiei, lupta împotriva corupţiei, asigurarea integrităţii în funcţiile şi demnităţile publice sunt valori constituţionale care nu pot fi negociate, îngrădite sau eliminate.

Şeful statului a transmis un mesaj cu prilejul Zilei Constituţiei României în care a vorbit despre Justiţie. Redăm mesajul lui Klaus Iohannis integral:

„În orice democraţie, Constituţia este expresia cea mai înaltă a valorilor unei naţiuni şi asigură acea legătură de încredere între cetăţeni şi instituţiile statului, esenţială pentru dezvoltarea solidă şi durabilă a oricărei societăţi.

Sub imperiul Legii Fundamentale, de la a cărei adoptare prin referendum sărbătorim astăzi 26 de ani, românii se dovedesc mai uniţi ca niciodată în jurul unor principii fundamentale, pentru a căror respectare militează activ, fără a mai accepta niciun pas înapoi. Promovarea statului de drept şi a independenţei justiţiei, lupta împotriva corupţiei, asigurarea integrităţii în funcţiile şi demnităţile publice sunt valori constituţionale care nu pot fi negociate, îngrădite sau eliminate.

Ca Preşedinte al României, în temeiul atribuţiilor de a veghea la respectarea Constituţiei, îndemn toate instituţiile statului să ţină cont nu doar de litera, ci şi de spiritul Legii Fundamentale, condiţie indispensabilă pentru buna guvernare a societăţii româneşti“.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite