Politică

articolul anterior articolul urmator

Iohannis, întâlnire cu ministrul francez al Apărării: Şeful statului a transmis mulţumiri Franţei pentru ajutorul militar

2
27 Jan 2022 16:06:46
Autor: Andreea Ghiorghe
FOTO: Presidency.ro
FOTO: Presidency.ro

Preşedintele Klaus Iohannis a primit-o joi, la Palatul Cotroceni, pe Florence Parly, ministrul francez al Apărării. Au fost abordate subiecte referitoare la parteneriatul dintre România şi Franţa, precum şi tensiunile din regiunea Mării Negre.

Preşedintele Klaus Iohannis a transmis mulţumiri Franţei pentru disponibilitatea de a trimite trupe militare în ţara noastră, drept răspuns la situaţia militară tensionată din estul Europei. 

„În contextul diversificării provocărilor de securitate, Preşedintele României a reliefat faptul că parteneriatul dintre NATO şi Uniunea Europeană este esenţial pentru securitatea europeană şi a accentuat necesitatea de consolidare în continuare a acestuia, în spiritul complementarităţii şi sinergiei eforturilor”, informează Administraţia Prezidenţială.

La rândul său, ministrul francez al Apărării a apreciat relaţiile de cooperare cu România şi a subliniat interesul Franţei de a continua dezvoltarea acestora.

De asemenea, ministrul Florence Parly a prezentat priorităţile Preşedinţiei Franceze a Consiliului Uniunii Europene, cu accent pe Busola Strategică, proiectele subsumate Cooperării Structurate Permanente şi Politicii de Securitate şi Apărare Comună, politica spaţială şi cooperarea în domeniul securităţii cibernetice, mai arată sursa citată. Oficialul francez a evidenţiat contribuţia semnificativă a ţării noastre în cadrul Uniunii Europene şi NATO pe componenta de apărare. 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

2 Comentarii

Cristian saileanu
27.01.2022, 18:29:34

Nu prea inteleg eu cum vine asta Am cerut noi, romanii, trupele? a luat cu de la sine putere piticul macrou hotararea de a trimite trupe in Romania? Suntem sat fara caini?

-15 (17 voturi)
Vasile Naftuli
27.01.2022, 21:20:29

Militarii francezi sunt „copii” lui Raffarin, prim ministrul francez ce a venit la București să-și ia „dreptul” pentru ajutorul dat la revoluție?

Modifică Setările