Iohannis, întrebat despre soluţia pentru cozile de camioane cu cereale din Ucraina: E o problemă pe care aş putea să o definesc ca fiind în curs de rezolvare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Klaus Iohannis, la vizita în Ucraina FOTO Twitter Iohannis
Klaus Iohannis, la vizita în Ucraina FOTO Twitter Iohannis

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, joi, întrebat despre soluţia pentru cozile de camioane încărcate cu cereale din Ucraina, că problema este "în curs de rezolvare". "Este nevoie de noi linii de logistică, e nevoie de noi puncte de trecere a frontierei şi toate acestea sunt în lucru", a explicat Iohannis, menţionând că, în Portul Constanţa a existat, doar în ultima lună, o creştere cu 400% a tranzitului în ceea ce priveşte grâul din Ucraina.

„Aceleaşi coloane de tiruri le-am văzut şi noi când am venit azi-noapte aici. Este o problemă pe care aş putea să o definesc ca fiind în curs de rezolvare. Trebuie să înţelegem de unde am pornit. Schimburile comerciale între România şi Ucraina nu au fost foarte intense, iar tranzitul mărfurilor ucrainene prin România a fost, aş putea să spun, chiar foarte redus până acum câteva luni", a afirmat el.

Potrivit şefului statului, tranzitul mărfurilor care sosesc în România sau din România care merg în Ucraina nu au fost foarte intense.

„Vedeţi, toate aceste lucruri s-au schimbat foarte repede. Este nevoie de noi linii de logistică, este nevoie de noi puncte de trecere a frontierei şi toate acestea sunt în lucru. Ca să vă dau un exemplu poate concret şi legat de ce s-a discutat şi astăzi: tranzitul grâului din Ucraina la Portul Constanţa. Am avut doar în ultima lună de zile o creştere a acestui tranzit cu 400%, deci de patru ori mai mult! Este ceva impresionant, dar, până când reuşim să avem aceeaşi creştere şi pe cale rutieră, pe Dunăre, pe cale ferată, este evident că e nevoie de investiţii. Am discutat şi astăzi cu preşedintele Zelenski aceste chestiuni şi vom lucra în continuare la ameliorarea acestor situaţii", a adăugat Iohannis.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite