Politică

articolul anterior articolul urmator

Iohannis, întrebat dacă România a trimis arme grele Ucrainei: Este înţelept ca în război să nu dai adversarului informaţii vitale

13
5 Jul 2022 20:14:37
Autor: Radu Eremia
Imagine din timpul vizitei lui Klaus Iohannis în Ucraina FOTO Twitter
Imagine din timpul vizitei lui Klaus Iohannis în Ucraina FOTO Twitter

Preşedintele Klaus Iohannis nu a vrut să dea un răspuns tranşat în ceea ce priveşte ajutorul dat de România Ucrainei, inclusiv pe partea de armanent, cu toate că presa de la Kiev a vorbit inclusiv de o asemenea susţinere din partea ţării noastre.

Klaus Iohannis a evitat să spună clar modul în care a ajutat Ucraina cu armanent, în condiţiile în care alte state au prezentat date referitoare la calitate şi armamentul trimis. 
 
„Eu pot să vă spun ce am spus şi cu o altă ocazie. Suntem în război, nu într-o situaţie pe care o povestim în linişte la o cafea. Războiul se desfăşoară lângă noi. Este înţelept ca în război să nu dai adversarului informaţii vitale. Asta este abordarea noastră pentru că suntem vecini direcţi cu Ucarina şi credem că aşa este mai bine pentru noi şi pentru Ucraina”, a fost explicaţia lui Klaus Iohannis. 
 
Şi în alte intervenţii şefului statului a făcut apel la prudenţă pe această temă. Nici Ministerul Afacerilor Externe nu a comentat în ultimele luni speţa, inclusiv în conferinţa de presă cu liderul diplomaţiei de la Kiev, Dmitro Kuleba, Bogdan Aurescu evitând un răspuns tranşant.
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

13 Comentarii

Vânatorul/d.c.
5.07.2022, 21:53:11

”Iohannis, întrebat dacă România a trimis arme grele Ucrainei: Este înţelept ca în război să nu dai adversarului informaţii vitale” Nu Joschka, in razboi e intelept sa dai adversarului informatii false..! Dar daca tu ai facut armata la cusut nasturi si camasi, n-ai de unde stii asta (”Tot ce am învățat în cazarmă a fost să cos nasturi și cămăși. În rest, nimic.”- Iohannis in cartea autobiografica ”Pas cu pas”)

-32 (38 voturi)
Gigel Georgescu
5.07.2022, 22:32:25

Iohannis a răspuns foarte bine! N-are rost sa mintă. Este bine ca Ucraina să aprecieze ajutorul nostru. Dar nu are sens să provoace Rusia. Oficiali Ucraineni au cerut aliaţilor să nu mai spună public ce arme le trimit pentru ca Rusia să nu ştie ce arme deţin.

+2 (4 voturi)
https://brave.com/
5.07.2022, 22:55:50

https://www.youtube.com/watch?v=o5mZAH9l5U8

-13 (13 voturi)
Radu Mircea
5.07.2022, 23:12:12

# Tot dupa halat?

-1 (1 vot)
Haiducul IJianu
5.07.2022, 22:44:06

Joianis a trimis pana acum in ucraina cel putin o suta de prastii grele, zece triciclete blindate si mai bine de o mie de petarde confiscate la ultimul derby Steaua-Dinamo :)))

+2 (6 voturi)

Vezi toate comentariile (13)

Modifică Setările