Iohannis, ironii despre vizita Vioricăi Dăncilă la Vatican: Nu a înţeles doamna foarte bine despre ce s-a vorbit acolo

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Klaus Iohannis a afirmat, sâmbătă, la Blaj, întrebat despre anunţul făcut de premierul Viorica Dăncilă referitor la vizita Papei Francisc în România, că nu crede că „doamna a înţeles ce s-a vorbit acolo“.

„Daţi-mi voie să cred că nu a înţeles doamna foarte bine despre ce s-a vorbit acolo. Am urmărit întreaga evoluţie şi a apărut şi comunicatul oficial al Vaticanului şi acolo se spune că s-a vorbit despre preşedinţia CE în prima parte a anului 2019. Doamna a înţeles că e vorba de vizită, nu de presedinţie”, a afirmat Iohannis, întrebat despre anunţul făcut de premierul Viorica Dăncilă referitor la vizita Suveranului Pontif în România.

Preşedintele a subliniat că are informaţii în acest sens, însă în relaţia cu Vaticanul există reguli şi norme clare. „Atunci când vor fi lămurite toate detaliile, se va anunţa simultan de către Vatican şi de către Administraţia Prezindenţială, nu de alţi vizitatori”, a completat şeful statului.

De altfel, reprezentantul Vaticanului în România a venit cu precizări după ce Viorica Dăncilă a fost cea care a vorbit despre vizita Papei Francisc în România. „Vizita Papei în România. Nunţiul Apostolic în România, E.S. Miguel Maury Buendía, m-a rugat să fac o precizare pentru presă: Când se va stabili vizita Papei Francisc în ţara noastră, anunţul acesteia va fi făcut simultan de cele două părţi: Statul Vatican (Sf. Scaun) şi Preşedinţia României. Comunicatul de azi al Sf. Scaun nu face vreo referire la viitoarea vizită", a transmis purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Romano-Catolice Bucureşti, Francisc Doboş.

Cele mai bune glume despre întâlnirea Vioricăi Dăncilă cu Papa Francisc 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite