Politică

articolul anterior articolul urmator

Iohannis: Limba română va continua să ne ţină uniţi şi apropiaţi de ţară

5
31 Aug 2021 10:46:20
Autor: Maria Dinu
Klaus Iohannis FOTO Arhivă
Klaus Iohannis FOTO Arhivă

Preşedintele Klaus Iohannis a transmis un mesaj, cu prilejul Zilei Limbii Române, prin care a subliniat rolul de liant al acesteia este „mai important ca niciodată” în Diaspora şi i-a felicitat pe cei care contribuie în domeniul literar, al ştiinţei şi al cercetării, în spaţiul academic ori editorial, la cultivarea limbii române şi la comunicarea prin intermediul ei a valorilor imortante ale civilizaţiei româneşti şi universale.

„Astăzi, 31 August, sărbătorim Ziua Limbii Române. Îi felicit cu acest prilej pe toţi cei care contribuie în domeniul literar, al ştiinţei şi al cercetării, în spaţiul academic ori editorial la cultivarea limbii române şi la comunicarea prin intermediul acesteia a importantelor valori ale civilizaţiei româneşti şi universale”, a transmis Klaus Iohannis. 

Şeful statului a mai explicat că ”pentru românii de peste hotare, limba română este cea care îi face să se simtă „acasă”, oriunde s-ar afla, iar, într-o diaspora atât de numeroasă, rolul său de liant este mai important ca niciodată. Dragi români de pretutindeni, să nu încetaţi să iubiţi limba română şi să cultivaţi dragostea pentru aceasta şi în rândul copiilor, în spiritul preţuirii şi folosirii sale corecte”. 

Preşedintele este încrezător că „prin implementarea Proiectului „România Educată”, se vor găsi soluţii pentru digitalizarea predării limbii române, atât în ţară, cât şi în comunităţile româneşti din străinătate, precum şi pentru sprijinirea celor care, prin cultivarea limbii, menţin legătura comunităţilor de români de pretutindeni cu ţara. Salut efortul făcut de numeroase asociaţii şi iniţiative private din toată lumea pentru a menţine viu accesul românilor la învăţarea limbii materne. Limba română va continua să ne ţină uniţi şi apropiaţi de ţară. Această comoară, care a dăinuit peste veacuri, va rămâne elementul central al identităţii noastre, întru mulţi ani”.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

5 Comentarii

Paun Al
31.08.2021, 11:14:13

Din pacate se pare ca doar limba romana ne mai da sentimentul ca suntem romani, ca ar trebui sa traim "ca fratii". Nu avem precum evreii o cultura, un set de valori, de traditii, de obiceiuri, de mituri.. pastrate cu sfintenie, care sa ne defineasca, pe care sa le respectam, de care sa fim mandri, care sa ne ajuta sa evoluam.. Si care sa ne faca sa vrem sa traim impreuna ca romani, intr-o societate civilizata, prietenoasa.. Sa ne faca sa simtim ca daca traim printre romani, nu ne furam unul altuai caciula, nu ne dau unul aluia in cap, nu profitam unul de altul, nu ne intereseaza capra vecinului, nu acceptam mioritic ce ni se intampla, precupandu-ne mai ales de ce se va intampla dupa ce murim..

+10 (10 voturi)
imsi2 imsi2
31.08.2021, 12:29:52

Poate pe noi dar nu pe tine stimabile prezident. Tu nu esti presedintele Romaniei pt romani ci pt alte neamuri.

-8 (8 voturi)
X Sabrewulf
31.08.2021, 12:37:05

Vezi ca pe presedintele tai il cheama altfel, Maia Sandu. Nu ai tu treaba cu Romania

+6 (6 voturi)
imsi2 imsi2
31.08.2021, 12:36:02

Ce romani is aia care vorbesc romaneste dar contra romaniei si intereselor ei ? Mai romani sunt ungurii decit o parte a istoriciloor si culturnicilor care si zic romani. Ce roman ii Catzu care speculeaza moneda nationala ? Ce romani isi aia din USR care vor sa vanda ce a mai ramas din romania cu toate ca de toate ce s au vandut cu tamtam s a ales praful si pulberea. Aveam fabrica de locomotive dar noi luam second handuri uzate moral si fizic de la straini siam ajuns acum sa avem locomotive de 40 50 de ani. Aveam industrie petrochimica profitabila, rafinarii si altele si acum livram gaz brut la staini ca sa se imbogatteasca niste golani prietenii lui orban si popescu.

-6 (6 voturi)
muresan anna
31.08.2021, 16:09:47

Astept sa ne spuna si doamna Dancila ce inseamna limba romana pentru domnia sa!

+6 (6 voturi)
Modifică Setările