Politică

articolul anterior articolul urmator

Iohannis: Se lucrează pe o legislaţie specială pentru a preveni intrarea pe piaţa 5G a unor firme asupra cărora planează suspiciuni

3
12 Aug 2020 19:15:44
Autor: News.ro
FOTO Inquam photos
FOTO Inquam photos

Preşedintele Klaus Iohannis a afirmat că România îşi doreşte reţele 5G sigure şi care să nu fie sub controlul unor state cu alte interese decât cele declarate, cum ar fi China. Şeful statului a precizat că este în lucru o legislaţie specială pe această temă pentru a preveni intrarea pe piaţa 5G a unor firme asupra cărora planează anumite suspiciuni.

„Poziţia României este exact poziţia exprimată în memorandumul care a fost semnat anul trecut, când am fost în vizită la preşedintele Trump. Noi ne dorim reţele sigure, reţele care nu sunt sub controlul unor state cu alte interese decât cele declarate şi dorim reţele care satisfact nevoia şi a firmelor şi a cetăţenilor din România. Se lucrează pe o legislaţie specială pe această temă pentru a preveni intrarea pe piaţa 5G a unor firme asupra cărora planează anumite suspiciuni”, a declarat Klaus Iohannis, întrebat miercuri într-o conferinţă de presă la Cotroceni, care e poziţia României privind afirmaţiile ambasadorului SUA Adrian Zuckerman despre dorinţa unei companii din China de a implementa sistemul 5G în Europa.
 
Ambasadorul Statelor Unite în România Adrian Zuckerman a declarat, pe 31 iulie, la Eforie Nord, că România cooperează cu SUA pe mai multe planuri. Diplomatul american a vorbit şi despre reţelele 5G şi a spune că lumea liberă nu are nevoie de o tehnologiei „care este coruptă de companiile necinstite din China comunistă”, referindu-se la Huawei.
 
„România a semnat un acord privind cooperarea nucleară civilă cu Statele Unite, care va aprofunda parteneriatul nostru într-un sector crucial. Împărtăşim aceeaşi viziune în asigurarea securităţii reţelei transatlantice pe măsură ce tehnologiile 5G se dezvoltă. Lumea liberă are nevoie de tehnologie 5G sigură – nu de tehnologie care este coruptă de companiile necinstite din China comunistă. Tehnologia 5G sigură de la companii de renume, altele decât Huawei, este singura cale de urmat. Suntem parteneri în combaterea actorilor răi din lumea cibernetică şi în protejarea infrastructurii critice”, a afirmat atunci Adrian Zuckerman.
 
Pe 20 august 2019, Klaus Iohannis a anunţat, la finalul vizitei şi întâlnirii la Washington cu preşedintele Donald Trump, că a fost semnat „un memorandum de înţelegere între cele două guverne privind tehnologia 5G, având în vedere importanţa securităţii reţelelor de comunicaţii wireless de generaţia a cincea pentru asigurarea prosperităţii, dar şi a securităţii naţionale”.
 
Preşedintele României Klaus Iohannis a făcut miercuri un nou apel la populaţie pentru purtatul măşii de protecţie şi respectarea distanţei sociale în contextul unui nou record negativ de persoane nou-infectate cu COVID-19. Şeful Statului a mai subliniat că nu vede cu ochi buni ultimele racolări de primari făcute de către PNL şi a lansat noi atacuri la adresa PSD-ului, pe care îl consideră „ahtiat după putere”.
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

3 Comentarii

Klaus Golannis
12.08.2020, 19:36:30

Mare si prost... oligofrenul - nu intelege el prea multe, dar executa ce i se dicteaza fara sa cracneasca! Imi amintesc imaginea lui, pe la inceputuri, cand s-a asezat ca mitocanul pe unul din scaunele de la Masa Tacerii, desi la cativa metri de el era mesajul: "Stimati vizitatori, sa pastram intacta mostenirea Brancusi pentru generatiile urmatoare. Va rugam sa evitati contactul cu operele!" E definitorie pt un individ grobian, fara prea mult creier - o gorila prezidentiala! hotnews.ro/stiri-esential-21383285-presedintele-klaus-iohannis-fotografiat-stand-masa-tacerii-desi-monumentul-este-insotit-mesajul-rugam-evitati-contactul-operele.htm

-15 (15 voturi)
moftronix2
12.08.2020, 20:50:28

Slugoiul Johanis, guvernatorul Coloniei numite Romania va face totul să răspundă comenzii date de stăpânul său, Trump. Va forța Parlamentul sa voteze interzicerea companiei Huawei la participarea la licitația 5G din Romania. Trump și USA nu mai poate concura loial cu Huawei. Huawei este lider mondial în telecomunicații. Huawei este singura cadre deține tehnologia 5G.. Huawei a participat la implementarea tehnologiei 3G și 4G...Spania, Germania sunt printre țările din UE care vor lucra cu Huawei. Daca Huawei are interdicție de participare la licitația 5G din Romania atunci țara noastră va avea pierderi economice și tehnologice incomrnsurabike.Pentru că România va plăti miliarde de euro în plus la licitație din lipsa concurenței reale.Si din faptul că Internetul din Romania e construit cu fibra optica și echipamente Huawei Romania va fi obligată să le scoată din funcție în 5 ani și să cumpere altele. Pe banii românilor.

-14 (16 voturi)
Mihai Giurgiuveanu
13.08.2020, 00:16:34

Este nerusinare crasa sa il insultati pe presedintele tarii a carei paine o mancati! Insultati si tara! Chiar daca va doare inima mai mult de China decat de Romania, nu aveti incotro, trebuie sa acceptati faptul ca Huawei este o firma lipsita de credibilitate, orientata pe spionajul tarilor in care opereaza. Mai multe state europene au inteles acest lucru si au refuzat sa mai accepte ca Huawei sa opereze 5G pentru ele. Pe trollii aserviti rusilor si chinezilor nu ii doare inima de interesele tarii in care traiesc, ca atare asculta comanda si executa, ataca si insulta. N-au decat!

-8 (8 voturi)