Iohannis: Din martie până acum am dublat numărul de paturi de la ATI. Până la apariţia vaccinului, doar respectarea normelor sanitare este eficientă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Klaus Iohannis
Klaus Iohannis

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat că sunt semne pozitive în ceea ce priveşte pandemia de coronavirus, dar ”mai avem încă mult de luptat”. Şeful statului apreciază că, până la utilizarea unui vaccin pe scară largă, doar respectarea măsurilor de protecţie şi a restricţiilor poate limita pandemia.

”Subliniez din nou că, deşi sunt semne pozitive, mai avem încă mult de luptat împreună, noi toţi, pentru a ţine această pandemie sub control. Până la apariţia vaccinului anti-COVID şi la folosirea lui la scară largă, la scară naţională, doar respectarea normelor sanitare, atenţie, doar respectarea normelor sanitare şi a măsurilor de restricţie este eficientă pentru a limita răspândirea acestui virus”,  afirmat, duminică, Klaus Iohannis.

Şeful statului a făcut din nou apel la respectarea măsurilor şi a restricţiilor. ”Medicii fac tot posibilul pentru a salva cât mai multe vieţi. Haideţi să-i sprijinim, fiecare dintre noi în acest efort uriaş pentru a proteja sănătatea întregii naţiuni!”, a mai precizat preşedintele.

Jurnalist: Bună ziua, domnule Preşedinte! Ne puteţi spune şi cu cât va creşte capacitatea la secţiile de Terapie Intensivă având în vedere că în fiecare zi avem aproape 10.000 de cazuri şi sunt şi problemele tehnice de la secţiile de Terapie Intensivă, un exemplu este cel de la Piatra Neamţ, în urmă cu o săptămână de zile.

Klaus Iohannis: Din aprilie şi până acum, sau din martie până acum mai exact, am dublat numărul de paturi de la ATI. Deci, atenţie, am dublat numărul de paturi de la ATI, pornind de la un număr deja destul de mare de paturi ATI, în comparaţie cu alte sisteme sanitare din alte ţări, însă se vede că, din păcate, nu este încă suficient. În fiecare săptămână, prin efortul medicilor, prin efortul Ministerului, al domnului ministru personal, se adaugă zeci de noi paturi de ATI şi vom continua în acest ritm, fiindcă ambiţia noastră este ca la acest capitol să fim cu un pas înaintea evoluţiei pandemiei şi rezultatele de până acum au dovedit că aşa a fost şi aşa intenţionăm să continuăm.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite