Politică

articolul anterior articolul urmator

Iohannis, mesaj pentru Oana Bogdan: Refuz abordări de tip iliescian că proprietatea este un moft. Proprietatea nu e un moft, e un drept

28
19 Mar 2019 20:15:10
Autor: News.ro
Klaus Iohannis
Klaus Iohannis

28 Comentarii

M Costi
19.03.2019, 20:51:04

Cand Iohannis afirma "...abordări de tip iliescian că proprietatea este un moft..." ar trebui sa-si aminteasca ca I. Iliescu a fost cel care a condus Romania de la comunism la capitalism , de la CAER la UE si de la Tratatul de la Varsovia la NATO ! Iar Constitutia actuala , cea care garanteaza proprietatea privata , a fost gandita , votata si aprobata tot in perioada in care I. Iliescu era presedinte ! Poate Iohannis sa spuna ceva despre vreun mare proiect sau actiune de nivel national care s-a petrecut in cei 4 ani si jumatate din mandatul lui ?

-3 (13 voturi)
Paun Al
19.03.2019, 21:46:37

"Iliescu a fost cel care a condus Romania de la comunism " ... la statul clientelar mafiot trecand prin mineriade , prin punerea economiei pe butuci , prin devalizarea bancilor , prin reimproprietarirea vechii si noii nomenclaturi cu " bunurile intregului popor "... sau vinderea lor pe comisioane . El a fost paravanul , gardul vopsit , in spatele caruia vechea nomenclatura si discipolii ei au inceput devalizarea tarii . Au continuat-o cu brio si ceilalti . Romania ... a fost in planul NATO si al UE , ei au avut ( si au ) un plan de extindere catre Est , daca nu ai inteles asta pana acum . Iar dorinta romanilor pentru aderarea la NATO si UE a fost atat de mare , incat nimeni nu ar fi putut se i se opuna ... Era visul cu ochii deschisi al romanilor de libertate si prosperitate . UE si NATO si doar o minoritate dintre romani au vrut... infiintarea DNA si lupta impotriva coruptiei ... Propaganda asta tine la bazinul electoral de care apartii , aici mai sunt oameni cu o minima ratiune . Cu partea a doua sunt de acord . Iohannis n-a facut mai nimic din ceea ce putea sa faca ca presedinte , pentru a mai incetini , sau stopa legalizarea , diminuarea pedepselor faptelor de coruptie , protejarea averilor obtinute prin functiile din stat si administartie , sau din afacerile cu statul , atacul la justitie ...

+1 (11 voturi)
Alexandru Preda
19.03.2019, 21:26:03

Asa zisele asociatii de locatari vor fi groparii proprietății... Se vor consfinti legi care permit unora sa între în casele altora... La noi la Asociație s-a ajuns pana acolo încât un locatar a cerut sa fie citite apometrele din fiecare apartament de către o comisie "de bloc". Enel ne poza lunar contoarele din interiorul apartamentelor, mai nou vad ca a redus vizitele impuse la doua pe an... Și lista continua. Se face totul ca să nu mai ai liniștea ta în propria casa..

-2 (8 voturi)
Paun Al
19.03.2019, 21:27:40

Daca cercetam fiinta umana vom constata ca "drepul la proprietate "nu este inscris in ADN , sau nu exista vreun organ , tesut ...care sa gestioneze "drepul de proprietate" a individului . Dreptul la propietate este o conventie sociala , culturala , economica .. ce a aparut intr-o etapa a evolutiei societatii omenesti ... si oricine isi poate imagina , precum John Lennon in "Imagine" ca poate intr-un viitor va Pamanutul va fi " propietate comuna " a celor ce-l locuiesc . Nici acum in realitate dreptul la proprietate nu-i garantat , cand "interese superioare" ale societatii , statului te pot deposeda de propietatea ta pentru autostrazi , conducte sau alte "obiective de interes national ", social... Si acum exista in regiuni ale fostului Imperiu Habsburgic "Composesoratele de pădure" in care o comunitate are proprietatea comuna a unei suprafete de padure ( Ardeal , Bucovina ) Dreptul la proprietate este inscris in Constitutie si nimeni nu-l poate lua .

0 (4 voturi)
Marcel Cristea
19.03.2019, 21:59:01

Agree, there's no such a thing as people's right to private propriety but the ownership of private property is sacrosanct and it must be protected if you desire to built a free market society, and there are also all sorts of property rights as the building block of societies.

0 (4 voturi)