Politică

articolul anterior articolul urmator

Iohannis, mesaj pentru Oana Bogdan: Refuz abordări de tip iliescian că proprietatea este un moft. Proprietatea nu e un moft, e un drept

28
19 Mar 2019 20:15:10
Autor: News.ro
Klaus Iohannis
Klaus Iohannis

Preşedintele Klaus Iohannis a susţinut marţi, în timpul unei discuţii cu publicul festivalului One World Romania, că proprietatea rămâne un drept care trebuie garantat de stat şi a spus că refuză abordări „de tip iliescian” potrivit cărora este „un moft”

„Proprietatea trebuie garantată de stat, trebuie să fie garantată şi clară. Am trăit o bună parte din viaţa mea într-o societate în care proprietatea nu a fost deloc garantată, nici măcar respectată, nici drepturile omului. Refuz abordări de tip iliescian că proprietatea este un moft. Proprietatea nu e un moft, e un drept şi statul trebuie să fie parte pasivă. El trebuie să garanteze proprietatea, cu tot ce înseamnă cuvântul garantare”, a declarat preşedintele.

Unul dintre membrii conducerii PLUS, Oana Maria Bogdan, care a fost prezentată de către Dacian Cioloş ca fiind „forţa motrice” a echipei, susţine renunţarea la proprietate şi spune, într-un comentariu pe Facebook, că „omenirea va reuşi să convieţuiască în armonie abia atunci când acest lucru se va întâmpla”.

„Cred că un pas important al omenirii va fi cel al renunţării la proprietate. Când nu vor mai exista teritorii care să aparţină unui om, trib, neam sau corporaţie, vom reuşi să convieţuim armonios pe planeta Pământ. Eu am încredere că acest lucru se va întâmpla în timpul vieţii mele”, a comentat Oana Maria Bogdan, care este membru în Biroul Naţional al PLUS.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

28 Comentarii

M Costi
19.03.2019, 20:51:04

Cand Iohannis afirma "...abordări de tip iliescian că proprietatea este un moft..." ar trebui sa-si aminteasca ca I. Iliescu a fost cel care a condus Romania de la comunism la capitalism , de la CAER la UE si de la Tratatul de la Varsovia la NATO ! Iar Constitutia actuala , cea care garanteaza proprietatea privata , a fost gandita , votata si aprobata tot in perioada in care I. Iliescu era presedinte ! Poate Iohannis sa spuna ceva despre vreun mare proiect sau actiune de nivel national care s-a petrecut in cei 4 ani si jumatate din mandatul lui ?

-3 (13 voturi)
Paun Al
19.03.2019, 21:46:37

"Iliescu a fost cel care a condus Romania de la comunism " ... la statul clientelar mafiot trecand prin mineriade , prin punerea economiei pe butuci , prin devalizarea bancilor , prin reimproprietarirea vechii si noii nomenclaturi cu " bunurile intregului popor "... sau vinderea lor pe comisioane . El a fost paravanul , gardul vopsit , in spatele caruia vechea nomenclatura si discipolii ei au inceput devalizarea tarii . Au continuat-o cu brio si ceilalti . Romania ... a fost in planul NATO si al UE , ei au avut ( si au ) un plan de extindere catre Est , daca nu ai inteles asta pana acum . Iar dorinta romanilor pentru aderarea la NATO si UE a fost atat de mare , incat nimeni nu ar fi putut se i se opuna ... Era visul cu ochii deschisi al romanilor de libertate si prosperitate . UE si NATO si doar o minoritate dintre romani au vrut... infiintarea DNA si lupta impotriva coruptiei ... Propaganda asta tine la bazinul electoral de care apartii , aici mai sunt oameni cu o minima ratiune . Cu partea a doua sunt de acord . Iohannis n-a facut mai nimic din ceea ce putea sa faca ca presedinte , pentru a mai incetini , sau stopa legalizarea , diminuarea pedepselor faptelor de coruptie , protejarea averilor obtinute prin functiile din stat si administartie , sau din afacerile cu statul , atacul la justitie ...

+1 (11 voturi)
Alexandru Preda
19.03.2019, 21:26:03

Asa zisele asociatii de locatari vor fi groparii proprietății... Se vor consfinti legi care permit unora sa între în casele altora... La noi la Asociație s-a ajuns pana acolo încât un locatar a cerut sa fie citite apometrele din fiecare apartament de către o comisie "de bloc". Enel ne poza lunar contoarele din interiorul apartamentelor, mai nou vad ca a redus vizitele impuse la doua pe an... Și lista continua. Se face totul ca să nu mai ai liniștea ta în propria casa..

-2 (8 voturi)
Paun Al
19.03.2019, 21:27:40

Daca cercetam fiinta umana vom constata ca "drepul la proprietate "nu este inscris in ADN , sau nu exista vreun organ , tesut ...care sa gestioneze "drepul de proprietate" a individului . Dreptul la propietate este o conventie sociala , culturala , economica .. ce a aparut intr-o etapa a evolutiei societatii omenesti ... si oricine isi poate imagina , precum John Lennon in "Imagine" ca poate intr-un viitor va Pamanutul va fi " propietate comuna " a celor ce-l locuiesc . Nici acum in realitate dreptul la proprietate nu-i garantat , cand "interese superioare" ale societatii , statului te pot deposeda de propietatea ta pentru autostrazi , conducte sau alte "obiective de interes national ", social... Si acum exista in regiuni ale fostului Imperiu Habsburgic "Composesoratele de pădure" in care o comunitate are proprietatea comuna a unei suprafete de padure ( Ardeal , Bucovina ) Dreptul la proprietate este inscris in Constitutie si nimeni nu-l poate lua .

0 (4 voturi)
Marcel Cristea
19.03.2019, 21:59:01

Agree, there's no such a thing as people's right to private propriety but the ownership of private property is sacrosanct and it must be protected if you desire to built a free market society, and there are also all sorts of property rights as the building block of societies.

0 (4 voturi)

Vezi toate comentariile (28)