Politică

articolul anterior articolul urmator

Iohannis, mesaj de Ziua Drapelului Naţional: „Naşte, în inimile românilor, sentimentul profund de apartenenţă la ţară şi neam”

3
26 Jun 2022 10:02:17
Autor: Andreea Ghiorghe
FOTO: Presidency.ro
FOTO: Presidency.ro

Preşedintele Klaus Iohannis a transmis, duminică, un mesaj cu prilejul Zilei Drapelului Naţional. Potrivit şefului statului, tricolorul reprezintă „un liant puternic între prezent, trecut şi viitor”, iar arborarea drapelului nostru la diverse evenimente „naşte, în inimile românilor, sentimentul profund de apartenenţă la ţară şi neam”.

„26 iunie, Ziua Drapelului Naţional, are o însemnătate deosebită pentru România şi ne oferă prilejul de a ne manifesta respectul faţă de unul dintre simbolurile fundamentale ale identităţii şi unităţii naţionale.

Tricolorul reprezintă un liant puternic între prezent, trecut şi viitor, iar arborarea drapelului nostru la ceremoniile care marchează evenimente istorice şi la competiţiile sportive naşte, în inimile românilor, sentimentul profund de apartenenţă la ţară şi neam. Aducem un pios omagiu tuturor înaintaşilor noştri, eroi care au luptat şi s-au jertfit pentru o ţară independentă, suverană, unitară şi indivizibilă”, a transmis preşedintele ţării. 

Klaus Iohannis a mai subliniat că drapelul reaminteşte, în mod simbolic, „de valorile fundamentale ale naţiunii noastre, afirmate, promovate şi protejate cu consecvenţă de către românii din ţară şi de pretutindeni”.

„România este un stat modern, guvernat de principii democratice, parte a marii familii euroatlantice. Consolidarea profilului ţării noastre în NATO şi în Uniunea Europeană, precum şi în cadrul Parteneriatului Strategic cu Statele Unite ale Americii constituie priorităţile strategice ale politicii externe şi de securitate ale ţării noastre.

Astăzi, privim cu mândrie la Drapelul Naţional şi reflectăm cu recunoştinţă la istoria pe care o poartă cu sine! La mulţi ani, România! La mulţi ani Tricolorului nostru!”, a conchis şeful statului.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

3 Comentarii

Cozmin
26.06.2022, 12:57:44

Ce mesaj patriotic le transmite presedintele mincinosilor, care au declarat in campania electorala ca vor avea grija ca psd sa nu mai ajunga la guvernare si i-a adus la guvernare ? Ce mesaj patriotic le transmite presedintele mincinosilor, care au declarat ca actualul guvern este foarte performant, cand de fapt este obligat sa imprumute in fiecare zi miliarde, ca sa plateasca pensiile speciale nesimtite si nemeritate, sa plateasca salarii nesimtite si nemeritate unor impostori, sa plateasca indemnizatiile falsilor revolutionari, sa plateasca indemnizatiile falsilor academicieni, de la falsele academii, sa finanteze asa-zisa casa regala, sa finanteze Institutul Tapului Levantin, sa finanteze Institutul Revolutiei ? Ce mesaj patriotic le transmite presedintele plagiatorilor care au ajuns premieri, judecatori la CCR, la Inspectia Judiciara din CSM etc ? Ce mesaj patriotic le transmite presedintele judecatorilor cinstiti, corecti, competenti, care au fost exclusi in mod abuziv din magistratura, de oamenii mafiei psd si pnl, infiltrati in CSM si la ICCJ ?

+4 (4 voturi)
australis
26.06.2022, 13:08:30

naste un rahat, ce tragi pe nas ?

+3 (3 voturi)
Amdo Odma
26.06.2022, 14:57:23

Nu se spune "La multi ani, Romania", ca o tara nu-i un om! Asta presupune disparitia Romaniei intr-un final, dupa cat mai multi ani. Se zice SLAVA ROMANIEI sau GLORIE ROMANIEI! Dar dulapul atat poate din somnu-i cel de moarte.

+1 (1 vot)
Modifică Setările