Politică

articolul anterior articolul urmator

Iohannis: Fără mine, statul de drept din România s-ar fi rupt

7
19 Nov 2019 19:56:34
Autor: News.ro
Klaus Iohannis a răspuns întrebărilor jurnaliştilor invitaţi FOTO Mediafax
Klaus Iohannis a răspuns întrebărilor jurnaliştilor invitaţi FOTO Mediafax

Preşedintele Klaus Iohannis a spus, marţi, răspunzând unei întrebări că, legat de legile justiţiei, a făcut tot ce i-a fost posibil constituţional. ”Fără mine, statul de drept din România s-ar fi rupt”, spune Iohannis, care apreciază că, datorită intervenţiei sale, statul de drept nu s-a rupt, iar România şi-a păstrat traiectoria normală în Uniunea Europeană.

Iohannis afirmă că, prin măsurile luate, a reuşit să anuleze 70% din măsurile care ar fi compromis legile justiţiei.

”În afară de faptul că am alungat elefanţii din şedinţa de Guvern, am cobrât între demonstranţi, am mai făcut lucruri revizute în Constituţie şi cred că le-am făcut destul de bine. (...) Am retrimis legile justiţiei în Parlament, le-am trimis la CCR, am cerut punct de vedere la Comsai de la Veneţia, am reuşit să anulez 70% din măsurile care ar fi compromis legile justiţiei. Măsurile intrduse de PSD în legile justiţiei nu sunt perfecte, sunt în vigoare, la un moment dat au trebuit promulgate fiindcă mi s-au terminat măsurile constituţionale. Voi avea agrijă ca Guvernul să reia aceste chestiuni şi după alegerile parlamentare când sunt sigur că vom avea o altăm ajoritate vor repara ce a mai rămas de reparat din leglile justiţiei”, a declarat Klaus Iohannis.

Acesta a contnuat: ”Fără mine, statul de drept din România s-ar fi rupt. Nu s-a rupt, a rămas în picioare, lupta anticorupţie continuă şi am corectat în exterior imaginea catastrofală proiectată de guvernele pesediste”.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

7 Comentarii

Ion Capsuna
19.11.2019, 20:24:28

Of, of, of! Modestul presedinte, acum eroul Romaniei la capitolul Staul de Drept! Acelasi care a respins legea protectiei taierii padurilor in favoarea Schweighofer, acelasi care are mainile patate de singele padurarilor omorati de hotii de lemn...! Dancila si Joha... cancerul de ficat vs. cancerul de plamani...!

+1 (5 voturi)
Sorin Constantin
27.12.2019, 11:29:00

@ Ion Capsuna...Iohănnel vrea să fie și el un fel de dom Băse, dar nu prea a avut timp că el e mai mult plecat din București, și cînd să fie și el președinte ?

-2 (2 voturi)
Alexandru Preda
19.11.2019, 22:45:15

Ha, ha, ha!

+1 (5 voturi)
Alexandru Preda
20.11.2019, 01:48:32

Dacă afirma Dancila ceva utilizând aceasta exprimare, ar fi râs toți redușii mintal care îl admira pe Iohannis.

+2 (6 voturi)
Dănănae Dumitru
18.12.2019, 09:20:14

uite bre, si aista e vesnic? puten spune ca nu e el nu e nici rusea.

-1 (3 voturi)

Vezi toate comentariile (7)

Modifică Setările