Iohannis: Nu am cerut Guvernului sau premierului în niciun fel demisia, discutăm pe oportunităţi politice

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Inquam Photos/George Călin
FOTO Inquam Photos/George Călin

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat miercuri că nu a cerut Guvernului sau premierului în niciun fel demisia. „Dacă voi cere vreodată demisia unui guvern, veţi auzi de la mine”, a adăugat preşedintele.

„Nu am cerut Guvernului sau premierului în niciun fel demisia, noi discutăm pe oportunităţi politice. Dacă voi cere vreodată demisia unui guvern, veţi auzi de la mine”, a declarat preşedintele după două zile de în care a avut întrevederi cu premierul sau cu premierul şi cu miniştri ai Cabinetului Orban.

De asemenea, preşedintele a anunţat că Guvernul va promova în scurt timp o legislaţie pentru alegerea primarilor în două tururi, fără a preciza forma în care această lşegislaţie va fi promovată.

Şeful statului a vorbit şi despre situaţia Secţiei pentru investigarea infracţiunilor din justiţie, spunând că funcţionarea acesteia va trebui reglementată printr-o lege care va fi supusă dezbaterii în Parlament.

El a precizat că opţiunea pentru Ordonanţa de Urgenţă în acest caz este exclusă tocmai ca rezultat al referendumului privind justiţia.

Iohannis a reluat argumentele privind necesitatea alegerilor anticipate.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite