Iohannis: Nu cred că prezenţa la vot va fi afectată de lipsa dezbaterii cu Dăncilă, oamenii vor participa în număr mare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Klaus Iohannis consideră că prezenţa în turul II al alegerilor prezidenţiale nu va fi afectată de lipsa unei dezbateri cu Viorica Dăncilă. Preşedintele crede că românii vor „participa în număr mare“ la alegeri. Despre dezbaterea de marţi de la Biblioteca Centrală Universitară, Klaus Iohannis spune că vor fi invitaţi politologi, formatori de opinie şi jurnalişti.

Jurnalist: Despre dezbaterea de marţi la care veţi participa dumneavoastră, ne puteţi da mai multe detalii, pe ce teme, cu ce moderatori sau analişti?

Klaus Iohannis: Pentru întâlnirea de marţi, voi invita persoane care sunt foarte bine în temă, politologi, formatori de opinie, jurnalişti, deja am un cerc de oameni care vor fi invitaţi, pot fi chiar mai mulţi. Vom discuta pe toate temele care sunt de interes într-o campanie de prezidenţiale, despre mandatul care a trecut, despre reuşite, despre ce s-ar fi putut face, poate mai bine şi urmează să se facă în al doilea mandat, despre diferite teme de interes pentru public. Pentru mine este importantă această dezbatere pentru că românii, acum, sunt foarte interesaţi de aceste teme şi, din acest motiv, am gândit un format, care realmente ajunge la chestiune, nu o discuţie formală sau de tip cancan, ci o discuţie aplicată pe ce a făcut şi ce va face preşedintele.

Jurnalist: Dar dacă aveaţi, domnule preşedinte, un alt contra candidat, aţi fi acceptat o dezbatere?

Klaus Iohannis: Acum, vedeţi că aceasta este situaţia şi cu această doamnă nu am acceptat discuţia. În principal pentru că este reprezentanta unui partid, care este nedemocratic, care a guvernat împotriva românilor şi eu nu sunt dispus să legitimez aşa ceva.

Jurnalist: Credeţi că va fi afectată prezenţa la urne, în turul doi, de decizia dumneavoastră de a nu avea o dezbatere?

Klaus Iohannis: Nu, poate în sensul pozitiv ar fi influenţat, în sens negativ nu cred. Românii sunt foarte interesaţi şi o să participe în număr mare la alegeri.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite