Iohannis: Nu mi-am schimbat părerea despre Kovesi, dar primul om în stat este primul care respectă statul de drept. DNA va merge mai departe cu toată forţa

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Klaus Iohannis FOTO AFP
Klaus Iohannis FOTO AFP

Preşedintele Klaus Iohannis spune că nu şi-a schimbat părerea despre activitatea Laurei Codruţa Kovesi în fruntea DNA, dar a fost nevoit să o revoce ca urmare a deciziei CCR. „Primul om în stat este primul care trebuie să respecte statul de drept. Nici într-un moment nu a fost pentru mine o opţiune să nu respect Constituţia“, a spus şeful statului, la Bruxelles, înainte de summitul NATO.

„Eu respect statul de drept si respect Constituţia şi aceste lucruri nu le spun de complezenţă, ca un slogan. Eu doresc o întărire a democraţiei. E evident că primul om în stat e şi primul care respectă statul de drept şi deciziile Curţii Constituţionale. Nici într-un moment nu a fost pentru mine o opţiune să nu respect Constituţia. Dimpotrivă, îmi doresc ca acest pas să fie înţeles ca un suprem respect pentru constituţie. Însă, dacă cineva acum se bucură că lupta anticorupţie încetineşte, răspunsul e «nu, nici vorbă»”, a spus preşedintele Klaus Iohannis, la Bruxelles, întrebat despre demiterea şefei DNA.

„DNA este un corp de profesionişti foarte bine pregătiţi. DNA trebuie şi va merge mai departe. Acest pas pe care l-am făcut luni nu mi-a schimbat părerea personală despre activitatea DNA şi despre doamna Kovesi. Aceasta activitate a fost sprijinită de mine şi apreciată tot timpul. Voi sprijini în continuare, poate şi mai mult, lupta anticorupţie“, a mai spus Iohannis.

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite