Politică

articolul anterior articolul urmator

Iohannis: Nu am primit memorandumul privind mutarea ambasadei la Ierusalim. UE are o poziţie clară. Nimeni nu-şi mută ambasada

4
23 Apr 2018 19:51:50
Autor: Radu Eremia
Klaus IOhannis şi Viorica Dăncilă. FOTO Presidency.ro
Klaus IOhannis şi Viorica Dăncilă. FOTO Presidency.ro

Preşedintele României, Klaus Iohannis, a declarat, luni, faptul că până în prezent nu a primit niciun memorandum referitor la începerea procedurii de mutare a ambasadei României de la Tel Aviv la Ierusalim. Mai mult, şeful statului a subliniat că România respectă dreptul internaţional şi că UE are poziţie clară, adică nicun stat nu-şi va muta pentru moment ambasada la Ierusalim.

„Argumentul logistic nu are sens.Tuturor le-ar fi uşor să lucreze lângă domiciliu, dar nu ţine. UE are o linie clară. Nimeni din UE nu-şi mută ambasada până nu se lămuresc părţile de acolo. Nu poate nimeni să vină din afară să spună statului Israel sau Autorităţii Palestiniene cum să-şi împartă Ierusalimul. Când se lămuresc lucrurile, nu mai există impedimentul. Numai atunci se poate discuta concret mutarea ambasadei“, a declarat Klaus Iohannis, luni, la o declaraţie de presă dată după ce a ieşit la plimbare cu bicileta. 
 
Preşedintele ţării a subliniat că până în prezent la Preşedinţie nu a ajuns niciun memorandum. „A existat argumentul cu SUA. Nu putem compara situaţia României cu cea a SUA. Statele Unite sunt cea mai puternică ţară. Noi am făcut în Orientul Mijlociu o abordare foarte bună, echilibrată, respectată. Dacă am face o astfel de mişcare, toate părţile şi-ar pierde încrederea în diplomaţia românească. Cine ar face asta ard a cu piciorul la peste o jumătate de secol de diplomaţie. Acel memorandum nu a fost expediat la Preşedinţie. Probabil o să ne parvină“, a completat şeful statului.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

4 Comentarii

Manole Scarlat
23.04.2018, 19:58:06

Ne-mutarea ambasadei poate fi interpretată ca un act de antisemitism ?

-2 (2 voturi)
Mihai Giurgiuveanu
23.04.2018, 23:16:47

Adica acuzi ONU si UE de antisemitism? Chiar daca ai fi evreu, nu ai dreptul sa faci o asemenea afirmatie!

+3 (3 voturi)
un motan intransigent
24.04.2018, 10:42:50

Ce jenant ! Al treilea guvern PSD si mai incapabil , si mai inept , si mai uimitor de ageamiu in trebile tarii . Ce ghinion !

+1 (1 vot)
Casandra II
25.04.2018, 11:29:05

Probabil, Daddy tine mortis ca si vasilica cea docila sa-si franga gatul pana implineste 6 luni guvernul asta de carpaceli. El inca mai spera, cred eu, ca vor " trece examenul" modificarile legilor justitiei pe care le-a moshit ciordache si trupa lui de nespalati si va fi el cel de-al patrulea prim ministru. Stie si el ca vasilica nu poate fi premierul cu care sa defilam la anul la presedintia de 6 luni in UE: e prea proasta, prea inculta, prea ca la tara(baba cu mitraliera). Daddy va scoate castanele din foc, in speta asta cu mutatul ambasadei, cu mainile de bucatareasa ale vioricai si cu sharmul diplomatic al lui melescanu cel cu urechile clapauge....

+1 (1 vot)
Modifică Setările