Politică

articolul anterior articolul urmator

Iohannis: Am oprit amnistia, graţierea şi Codurile penale. A mai rămas Secţia specială de rezolvat. Celor din PSD nu le-a venit mintea la cap, le-am sărit eu în cap

16
9 Oct 2019 19:49:25
Autor: Iulian Bîrzoi
Klaus Iohannis FOTO presidency
Klaus Iohannis FOTO presidency

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat miercuri seară la Adunarea regională a organizaţiilor PNL Bucureşti-Ilfov că „acest guvern în derută trebuie să plece acasă” şi şi-a exprimat încrederea că moţiunea de cenzură de mâine va trece. De asemenea, acesta s-a lăutat apoi că a a oprit amnistia, graţierea şi codurile penale, iar PSD „nu au reuşit să le strice aşa cum şi-au imaginat pentru că le-am sărit în cap”.

„Vreau să fiu foarte clar. Eu îmi doresc foarte mult ca moţiunea de mâine din Parlament să fie încununată de succes. Acest guvern eşuat, acest guvern în derută trebuie să plece acasă iar voi sunteţi cei în jurul cărora se va construi un guvern care asigure o tranziţie serioasă, ordonată, până la alegerile parlamentare. Cum am putut noi românii să ajunge în această situaţie extrem de neplăcută şi ca să fim sinceri, neaşteptată?”, a declarat preşedintele Klaus Iohannis.

Acesta a adăugat apoi că în ultimii trei ani PSD a reprezentat o piedică în dezvoltarea României şi a recunoscut că social-democraţii au ajuns la putere şi datorită greşelilor liberalilor.

„PSD-ul a condus marea majoritate a anilor în ultimii 30 de ani dar ce şi-au permis în ultimii trei ani este nepermis. PSD-ul e principala piedică în dezvoltarea României. PSD-ul a ajuns la putere după alegeri fiindcă lumea nu s-a dus. Şi dacă vrem să fim sinceri, şi noi puteam să lucrăm mai mult, să fim mai activi, mai convingători şi să-i ducem pe români la vot. PSD a umplut instituţiile statului cu personae incompetente dar supuse”, a mai precizat liderul de la Cotroceni.

Preşedintele a menţionat apoi că el a fost piedica PSD-ului din a da amnistie şi graţiere precum şi din a modifica codurile penale. Acesta adaugă că a mai rămas doar Secţia Specială.

„Eu am făcut tot ce a putut să facă preşedintele României. Nu-mi place să mă laud, nu sunt omul cuvintelor mar, dar pe cei doi elefanţi i-am alungat. Nici amnistie şi graţiere nici codurile penale n-au reuşit să le strice aşa cum şi-au imaginat. Să nu credeţi că le-a venit mintea la cap, le-am sărit eu în cap. Mai ţineţi minte de câte ori am trimis Legile Justiţiei la CCR. A mai rămas treaba cu Secţia Specială de rezolvat”, a mai declarat Klaus Iohannis.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

16 Comentarii

Podar
9.10.2019, 20:14:33

Comentariu considerat abuziv.

Manole Scarlat
9.10.2019, 20:29:05

Dar de ce nu ne spune domnu Iohannis şi cum a achiziţionat cele 6 case?

-1 (7 voturi)
Podar
9.10.2019, 20:41:11

Înșiră... "faptele de arme" In lupta lui cu...mafioții... Când l-a văzut... țara cum...doarme Si cum i-au...tremurat... chiloții... Cum a pupat vreo 3 guverne, Doar să nu fie...suspendat... Scos de la Cotroceni, din...perne, Acest coșmar l-a...speriat...!!!...:))) Acum, a prins curaj..."viteazul" Se vrea de noi chiar...decorat... Văzând că... nu mai este...cazul, Să fie din somn deranjat...!...:))) ...

+2 (4 voturi)
Popa .Basca
9.10.2019, 20:44:44

Comentariu considerat abuziv.

Podar
9.10.2019, 20:46:14

Comentariu considerat abuziv.

Vezi toate comentariile (16)