Politică

articolul anterior articolul urmator

Iohannis şi Orban, huiduiţi la Iaşi

38
26 Jan 2020 09:33:12
Mircea Morariu

Cu ocazia marelui miting care a urmat invadării Cehoslovaciei de ţările pactului de la Varşovia, mai puţin România, Nicolae Ceauşescu a descoperit ce mari şi profitabile efecte are discursul cu caracter naţionalist.

Din acel moment, istoria ţării a fost iarăşi falsificată, instrumentalizată şi astfel s-a ajuns la scenele groteşti din spectacolele de sunet şi lumină în care marii domnitori şi voievozi, de la Alexandru cel Bun la Constantin Brâncoveanu, de la Mircea cel Bătrân, rebotezat cel Mare, la Alexandru Ioan Cuza, de la Ştefan cel Mare la Mihai Viteazul, erau puşi să îl salute şi să apară încântaţi, mândri chiar că au fost urmaţi în fruntea ţării de analfabetul scorniceştean.

Din păcate, confiscarea istoriei ţării în scop politic nu s-încheiat, aşa cum ar fi fost firesc, pe 22 decembrie 1989. Ceea ce s-a întâmplat la 1 Decembrie 1990 la Alba Iulia, atunci când premierul fesenist din acea vreme, dl. Petre Roman, a încurajat vizibil, neruşinat şi iresponsabil huiduielile la adresa marelui lider ţărănist Corneliu Coposu, spre marea încântare a bolşevicului Ion Iliescu a reprezentat doar primul semn pentru tot ceea ce avea să se întâmple cu ocazia oricărui 24 Ianuarie sau 1 Decembrie în următorii 29-30 de ani.

Vinerea trecută, atât preşedintele Klaus Iohannis cât şi premierul Ludovic Orban s-au dus la Iaşi în primul rând cu scopuri politice şi electorale. Omagierea Primei Uniri fără de care cea de la 1 Decembrie ar fi fost imposibilă era prevăzută a fi doar ca o acţiune secundară,  Şi preşedintele, şi prim-ministrul plănuiau să profite de ocazie, de lumea adunată acolo şi astfel să îşi promoveze planurile privind alegerile anticipate şi dorinţa de a mai da o smetie PSD care şi aşa e groggy. Numai că, ce să vezi?, ambii au avut parte de huiduieli aşa că şi-au schimbat instantaneu discursurile şi au promis grăbirea procedurilor prin care se va trece la construirea mult promisei sau promiselor autostrăzi. Dacă dl. Klaus Iohannis a avut înţelepciunea de a preciza că huiduielile nu l-au supărat, dl. Ludovic Orban a comis greşeala de a spune că ele veneau din partea a două-trei grupuri pe care simţul lui detectivistic imbatabil le-a identificat fără probleme. Dl. Orban a vorbit caraghios şi iresponsabil chiar despre prezenţa unor „galerii de fotbal”, semn grav că premierului nu i-au trebuit decât trei luni petrecute la Palatul Victoria pentru a da îngrijorătoare semne de pierdere a lucidităţii. Desigur, PSD nu avea cum să nu profite de tot ceea ce s-a întâmplat  şi imediat şi-a pus vorbeţii să brodeze prin talk-show-uri verzi şi uscate despre pretinsa semnificaţie politică a celor întâmplate.

Nu. Să fim bine înţeleşi. Huiduielile de care au avut parte preşedintele şi premierul nu au fost rezultatul nici unei comenzi politice a PSD. PSD poate că încă stă relativ bine din punct de vedere electoral în Moldova ( a avut grijă el însuşi de asta timp de 30 de ani, fiind fidel proiectului său anti-naţional  de a menţine în înapoiere economică respectiva provincie istorică), dar locuitorii Iaşiului s-au dezvrăjit. Au dovedit-o ultimele rânduri de alegeri. Numai că dezvrăjirea aceasta nu este unidirecţională. Ieşenii, ca şi ceilalţi locuitori ai ţării, vor fapte nu vorbe, acţiuni concrete şi nu tejghetăreală politică. Li s-a urât de vorbe, de discursuri împleticite, puse pe hârtie de consilieri slabi, angajaţi în aparatul prezidenţial şi guvernamental pe pile.  Nu mai semnează nimănui la infinit cecuri în alb. Or, din păcate din 4 noiembrie 2019 încoace guvernarea PNL nu face decât să se piardă în vorbe şi lamentaţii, fără să facă nimic concret, spunând că se va putea apuca cu adevărat de treabă doar când va avea majoritate în Parlament. Pot însă dl. Orban, doamna Turcan,  specializată în anunţarea de avalanşe de ordonanţe de urgenţă şi taifunuri de asumări ale răspunderii guvernului, sau dl. Rareş Bogdan care pesemne pregăteşte un doctorat în redactări de ultimatumuri - dl. Bogdan e mai tare chiar decât chinezii care deveniseră de râsul lumii când lansau al nu ştiu câtelea ultim avertisment-să numească un singur proiect concret propus de PNL căruia să i se fi opus în Parlament PSD care astăzi arată mai rău decât o gloabă? Nu prea. 

Aşa că, decât să îşi ocupe toate cele 24 de ore ale zilei cu vorbe, intrigi, aranjamente politice şi discursuri marţiale, atât preşedintele Iohnnis cât şi dl. Orban şi guvernul domniei-sale ar face mult mai bine să se apuce serios de treabă.

Huiduielile de vinerea trecută au avut semnificaţia unui duş rece. Sper ca el să îi fi trezit pe decidenţii noştri politici la realitate.

Comentariu publicat concomitent pe site-ul contributors.ro şi pe blogurile adevarul.ro

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

38 Comentarii

Vanatorul/d.c.
26.01.2020, 10:14:09

Impostorul de la Cotroceni stie ca i se apropie ”sfarsitul”, ca politician si ”demnitar”, si de aceea debiteaza o gramada de imbecilitati si generalitati si face o multime de promisiuni aiurite..! Da, la Iasi, adica acolo unde alegerile europarlamentare din 2019 fusesera castigate detasat de alianta USR+PLUS, urmata de PNL, deci acolo unde Iohannis ar trebui sa aiba sustinere totala din partea cetatenilor orasului, Iohanis a fost huiduit copios..! Si e doar doar inceputul..! Foarte curand, escrocul asta imobiliar cu 17 dosare penale ”clasate” la apelul de seara al bocancilor mafiotilor in roba de magistrati, o marioneta mincinoasa si fanfaronă plantată la Cotroceni ca sa pocneasca din calcaie in fata gruparilor de interese politico-financiare antiromânesti si antinationale, va fi huiduit si alungat de peste tot..! Pentru ca ”Poți să păcălești câțiva oameni tot timpul și toți oamenii o perioadă, dar nu poți să păcălești toți oamenii tot timpul.” (Abe Lincoln). Referitor la ministrii guveruui de ”salvatorii ai natiunii” condus de mascariciu cocalar Sica Mandolinu (nume de scena ”Ludovic cel Premier”). Lasand la o parte habarnismul lor de fripturist fanfaroni, intrebare acare se pune e urmatoarea: cum sa-l mai traga inima pe vreunul dintre ei mai ”performeze” si el ceva, cand stie ca s-ar putea sa nu faca purici multi in functie, avand in vedere ca Iohannis, sperand la inca 5 ani de huzur si de pozitionari de ..ghiocel in fata birocratilor corupti de la Bruxelles fara sa dea socotela nimanui pentru impostura lui absolut rusinoasa pentru o tara care se pretinde emancipata si suverana , forteaza alegeri anticipate, in urma carora spera sa obtina o majoritate parlamentata care sa-i permita orice abuz anticonstitutional si orice tradare a intereselor nationale..? E adevarat guvernarea cu gargaragii aiurit precum de-al de Cîtu (care vede numai gauri si indatoreaza tara intr-un ritm cum n-a mai facut-o niciun alt ministru dinaintea lui), sau cu un ministru la Interne (Vela) care a avut grija sa-0si faca mama milionare pe vtrmea cand era primar in Caransebeș, plus alte ”bijuterii” de genul asta in guvern, ilpoate ..uza mult pe el, pe Iohannis, dar si pe restul fripturistilor si escrocilor lui mincinosi si fanfaroni ,, daca mai sug mult ciolanul bugetar in timp ce isi ascund fripturismul si habarnismul in spatele patologic de des si tamp invocatei ”mosteniri grele”..! Iar drept urmare ar putea-o lua in freza rau de tot de la mafia pesedista, daca alegerile legislative (parlamentare) se vor desfasura la termen (sfarsitul anului asta, sau inceputul anului 2021..! Si escrocul imobiliar cu 17 dosare penale ”rezolvate” de catre mafia securistica din Justitie +Servicii stie ca puterea nu-i eterna, si mai stie ca daca adunatura de cocalari si smenari carora le spune tandru ”partidul meu” nu castiga alegerile parlamentare , ”suspendat” si ”inculpat” scrie pe fruntea capului său de neamț..mioritic..!

-2 (16 voturi)
Vanatorul/d.c.
26.01.2020, 10:42:47

”Huiduielile de vinerea trecută au avut semnificaţia unui duş rece. Sper ca el să îi fi trezit pe decidenţii noştri politici la realitate.” Ba deloc..! ”Huiduielile de vinerea trecută au avut semnificaţia unui” sut in dos, tras de oameni care s-au saturat de abureala festivist-propagagandistica a gargaragiilor celor 2 mafii nationale, PNL..! Mesajul e si unul de genul : ”Voi ati ati vrut la guvernare, nu v-a obligat nimeni s-o faceti pe ”salvatorii natiei”, fanfaronilor..! Asa că, lasati, vrăjeala, cocălăreala si șmenăreala si apucati-va sa guvernati si voi ceva..!”

-4 (14 voturi)
Vanatorul/d.c.
26.01.2020, 10:43:59

”celor 2 mafii nationale, PNL si PSD,,!”

-3 (9 voturi)
LochRoagPM
26.01.2020, 10:23:22

Votatori nemiloși! Ce să mai zici?! Este caracteristic boborului muncitoriu ca după alegeri câștigate en fanfare cu peste 66% de către Președintele mieu, votatorii să-și înjure înfocat alesul și pe susținătorii pedeliști pe unde îi prind. Îi iubește lumea pentru că muncesc transparent, responsabil și aplecați spre problemele arzătoare ale clientelei dă partid. Lăsați guwernerul să lucreze, lăsați-l pe #ludoviccelfalnic ”să se conduce”și să aibă grijă dă boborul său...!

-3 (11 voturi)
Iulian Arion
26.01.2020, 10:41:47

Presimt ca va fi prim,ul presedinte care va fi revocat din functie prin referendum, fara implicarea parlamentului. Cetatenii il percep ca garant al legalitatii. Numeste judecatorii conform legii 303/2004. Tot el poate participa la sedinta CSM, sa o prezideze si sa ceara intocmirea documentatiei necesare excluderii (dez-numirea) judecatorilor infractori. De asemenea acolo unde in judecarea de fond inculpatul este acuzat, dar ulterior o alta instanta achita, legea cere ca procurorul sa ceara recurs in interesul legii. Presedintele are obligatia de a cere procurorului general sa solicite recurs in interesul legii in cazul sentintelor date judecatorilor infractori: Din 200 de instante, doar trei s-au pronuntat pentru existenta unei sectii de judecare a infractiunilor din justitie, i.e. comise de judecatori si procurori. Pentru mentinerea Sectiei speciale au votat în adunarile generale doar trei instante - Curtea Militara de Apel, Curtea de Apel Oradea si Judecatoria Hunedoara. https://adevarul.ro/news/eveniment/peste-200-instante-parchete-tara-cer-desfiintarea-sectiei-speciale-1_5de136225163ec427189ad19/index.html 3 din 200 inseamna ca doar 1,5% dintre judecatori au constiinta curata. Nu comit infractiuni. 98,5% dintre instante ascunde judecatori corupti. Institutia cea mai corupta din Romania! Cateva infractiuni ale judecatorilor: 1. Nu retine infractiunea de tentativa de omor asupra politistului: https://adevarul.ro/news/eveniment/tanarul-refuzat-opreasca-tarat-politist-masina-2017-fost-condamnat-definitiv-pedeapsa-primit-ronnen-herscovici-1_5db2dd79892c0bb0c6e7e8f4/index.html 2. Judecatorii nu au retinut infractiunile de rapire, sechestrare, lipsire de libertate, talharie si viol asupra minorei: https://adevarul.ro/locale/vaslui/decizia-uluitoare-judecatorilor-cazul-interlopului-vaslui-acuzat-rapit-eleva-siluit-o-scara-unui-bloc-fapta-odioasa-transformata-tentativa-viol-1_5d949ede892c0bb0c62f8c57/index.html Comparativ, in Regatul Unit au primit cate 14 ani respectiv 16 ani de puscarie: https://adevarul.ro/locale/hunedoara/romanii-violat-fortat-sex-oral-copila-16-ani-marea-britanie-fata-despartise-amici-mergea-intalnire-prietenul-ei-1_5dde45cc5163ec427176e375/index.html 3. A achitat traficantii de minori din Tandarei: https://adevarul.ro/news/eveniment/explicatiile-tribunalului-harghita-achitarea-retelei-trafic-minori-dosarul-Tandarei-1_5d53db17892c0bb0c6877c03/index.html 4.Achitarea celor doi securisti responsabili de tortura si de incitarea la violenta fata de dizidentul Gheorghe Ursu https://adevarul.ro/cultura/istorie/cinismuljustitiei-1_5db166ec892c0bb0c6dea6bf/index.html 5. Instanta nu a retinut infractiunea de rapire a minorei, tortura (bataia este considerata tortua) si lipsirea de libertate: https://adevarul.ro/locale/braila/fata-rapita-statia-autobuz-obligata-faca-sex-oral-i-a-fost-redusa-pedeapsa-violatorului-1_5de63c085163ec4271a746f7/index.html 6. https://adevarul.ro/locale/braila/asistentul-medicalcare-violat-zeci-paciente-internate-sectia-lucra-fost-liberatconditionat-doua-oara-1_5defbe9f5163ec4271e34b51/index.html?utm_source=newsletter&utm_campaign=Copii+agresa%C5%A3i+de+colegi+la+%C5%9Fcoala+s%C4%83teasc%C4%83%3A+%E2%80%9EM-a+dezbr%C4%83cat+%C3%AEn+fundul+gol+%C5%9Fi+m-a+co%C5%A3%C4%83it%E2%80%9C.+Directoarea%3A+%E2%80%9EDe+modul+%C3%AEn+care+vin+copiii+la+%C5%9Fcoal%C4%83+nu+sunt+responsabil%C4%83%E2%80%9C&utm_content=Newsletter-747086-20191210&utm_medium=email 7. In SUA ucigasul unei femei, pe care a omorat-o, dupa ce a incercat sa o violeze, a luat 99 de ani de puscarie. In Vaslui, treii criminali violatori au primit pedepse modice: https://adevarul.ro/locale/vaslui/sentinta-cazul-indivizilor-batjocorit-femeie-lasat-o-moara-camp-pedepse-derizorii-primit-cei-trei-monstri-1_5daeff24892c0bb0c6cfd9db/index.html

-3 (13 voturi)

Vezi toate comentariile (38)