Iohannis şi Orban, la manifestările dedicate Unirii Principatelor de la Iaşi. Ciolacu şi-a anulat participarea

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ludovic Orban şi Klaus Iohannis FOTO Inquam Photos/Alberto Grosescu
Ludovic Orban şi Klaus Iohannis FOTO Inquam Photos/Alberto Grosescu

Preşedintele Klaus Iohannis şi premierul Ludovic Orban participă, vineri, la manifestările dedicate Unirii Principatelor, la Iaşi, ambii urmând a se adresa participanţilor. În Piaţa Unirii din Iaşi va fi prezent şi preşedintele Pro România, Victor Ponta. Liderul PSD Marcel Ciolacu, a cărui prezenţă fusese anunţată iniţial, şi-a anulat participarea vineri dimineaţă.

”Din motive obiective, dl preşedinte interimar al PSD, Marcel Ciolacu, nu poate să participe la acţiunile organizate astăzi, 24 ianuarie, la Iaşi”, a anunţat vineri PSD.

Potrivit programului oficial al preşedintelui Klaus Iohannis, acesta va participa la evenimentul care are loc, vineri, la ora 13.00, în Piaţa Unirii din Iaşi. Şeful statului se va adresa mulţimii.

La evenimentul din centrul municipiului va lua parte şi premierul Ludovic Orban şi acesta având prevăzută în programul oficial o alocuţiune.

De asemenea, preşedintele şi premierul vor participa, la ora 14.30, la depunerea de jerbe la mormântul domnitorului Al. I. Cuza, care va avea loc la Biserica ”Sfinţii Trei Ierarhi” din Iaşi.

Autorităţile din Iaşi au pregătit cu câteva zile înainte Piaţa Unirii, dar şi zonele limitrofe. Lucrători de la societatea locală de salubritate au măturat şi spălat Piaţa Unirii din Iaşi, zona fiind inspectată, joi, în jurul prânzului şi de către primarul Mihai Chirica.

Un tricolor imens a fost întins pe o clădire din zonă, iar pe stâlpii din piaţă au fost montate steaguri.

În plus, Primăria Iaşi a anunţat că circulaţia tramvaielor şi a autobuzelor prin Piaţa Unirii va fi întreruptă vineri, în intervalul orar 7:00 – 15:00 (în funcţie de necesităţi), pentru a permite buna desfăşurare a manifestărilor organizate pentru sărbătorirea a 161 de la Unirea Principatelor Române.

Evenimentul începe la ora 11.30 cu un concert de muzică populară, în interpretarea unor artişti cunoscuţi. Vor urca pe scenă Nicolae Furdui Iancu, Veta Biriş, Margareta Clipa, Laura Lavric, dar şi alţi artişti locali, evenimentul fiind intitulat ”Noi suntem români”.

La ora 13.00 începe evenimentul oficial, care cuprinde o slujbă religioasă, discursurile oficialităţilor participante, depunerea de coroane de flori la Ansamblul statuar al domnitorului Alexandru Ioan Cuza şi paradă militară.

În Piaţa Unirii, la finalul evenimentului, participanţii se vor prinde în Hora Unirii, după care oficialităţile se vor deplasa către Biserica Trei Ierarhi, unde vor depune jerbe de flori la mormântul domnitorului Alexandru Ioan Cuza.

În Piaţa se vor oferi ceai, vin fiert şi plăcinte moldoveneşti.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite