Politică

articolul anterior articolul urmator

Iohannis participă vineri la Summitul social privind promovarea locurilor de muncă echitabile şi a creşterii economice

1
16 Nov 2017 15:17:09
Autor: News.ro
Preşedintele Klaus Iohannis. FOTO Presidency.ro
Preşedintele Klaus Iohannis. FOTO Presidency.ro

Preşedintele Klaus Iohannis va participa vineri, la Göteborg, la Summitul social privind promovarea locurilor de muncă echitabile şi a creşterii economice în Uniunea Europeană.

În cadrul reuniunii vor fi abordate politicile şi iniţiativele în domeniu la nivel european, pentru a identifica modalităţile prin care Uniunea Europeană, statele membre şi partenerii sociali pot asigura îndeplinirea priorităţilor economice şi sociale comune. Vor fi discutate subiecte precum: locuri de muncă echitabile, pieţe ale muncii europene funcţionale şi echitabile, oportunităţi egale, protecţie socială eficientă şi sustenabilă, şi promovarea dialogului social, informează Administraţia prezidenţială.

Preşedintele României va lua parte la sesiunea dedicată accesului pe piaţa forţei de muncă. În intervenţia pe care o va avea, Klaus Iohannis va sublinia importanţa pe care o are educaţia în asigurarea îndeplinirii cerinţelor de pe piaţa muncii şi va insista pentru adaptarea continuă a politicilor educaţionale la dezvoltările tehnologice şi la dinamica de pe piaţa muncii.

De asemenea, şeful statului va sublinia necesitatea reducerii şomajului în rândul tinerilor, prin politici educaţionale relevante, dar şi prin acordarea de stimulente angajatorilor.

Cu prilejul Summitului, va avea loc şi o reuniune informală a membrilor Consiliului European dedicată acţiunilor viitoare ale Uniunii în domeniile educaţie şi cultură.

În cadrul dezbaterilor, preşedintele Klaus Iohannis va exprima sprijinul României pentru acele proiecte şi iniţiative din aceste domenii menite să contribuie la recâştigarea încrederii cetăţenilor în valorile europene şi la intensificarea sentimentului de apartenenţă la o adevărată comunitate europeană.

Totodată, preşedintele României se va pronunţa pentru intensificarea cooperării în domeniul tineretului, subliniind impactul deosebit al programului Erasmus+ (programul Uniunii Europene de sprijin în domeniile educaţiei, formării, tineretului şi sportului) în construirea unei identităţi europene a tinerilor şi crearea abilităţilor cerute pe piaţa muncii.

Klaus Iohannis va susţine importanţa continuării programelor de sprijin ale Uniunii în domeniul cultural, precum şi îmbunătăţirea accesului la finanţare pentru întreprinderile care activează în acest sector, având în vedere rolul culturii în susţinerea creşterii economice şi al dezvoltării socio-economice, mai informează Administraţia prezidenţială.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

M Costi
16.11.2017, 18:20:50

Da...e foarte bine ca dl Iohannis participa la Summitul social privind promovarea locurilor de muncă echitabile şi a creşterii economice , doar cu aceste lucruri se ocupa ca presedinte , le are in "fisa postului" ! Domenii in care are deja realizari importante. Si sigur ca dupa ce va reveni in tara va pune imediat in aplicare ce invata la respectivul Summit , iar datorita domniei sale Romania va avea mai multe locuri de munca "echitabile" , plus o crestere considerabila a PIB-ului...! P.S. Sper sa o ia la Summit si pe doamna Carmen , nu poate lipsi de la asa un eveniment important..

Modifică Setările