Iohannis, către Ponta: „În ziua în care vă lansaţi candidatura, elevii nu au manuale“. Ce răspunde premierul

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Liderul PNL Klaus Iohannis şi premierul Victor Ponta FOTO Mediafax
Liderul PNL Klaus Iohannis şi premierul Victor Ponta FOTO Mediafax

Liderul PNL, Klaus Iohannis, i-a trimis, vineri, o scrisoare deschisă lui Victor Ponta în care îl acuză de ”cinism şi lipsă de respect faţă de milioanele de dascăli, părinţi, copii”, în condiţiile în care, în ziua în care acesta îşi lansează candidatura, elevii din clasele I şi a II-a nu au manuale. Reacţia prezidenţiabilului ACL nu a rămas fără replică.

”Dumneavoastră, în dubla calitate de premier şi de lider al principalului partid de guvernământ, sunteţi cel care, prin măsurile, politicile şi gesturile publice pe care le faceţi, ar trebui să daţi dovada preocupării faţă de situaţia gravă din educaţie. Din păcate, nu numai că nu vă preocupă aceste aspecte, dar daţi dovadă de cinism şi lipsă de respect faţă de milioanele de dascăli, părinţi, copii. Astăzi, când dumneavoastră vă lansaţi cu fast candidatura în Congresul PSD de la Alba Iulia, elevii din clasele primare I şi II au rămas fără manuale, cu doar trei zile înainte de începerea noului an şcolar”, susţine liderul PNL, într-o scrisoare deschisă adresată premierului Victor Ponta.

Iohannis aminteşte şi de un alt moment în care ”premierul a ignorat problemele cetăţenilor pentru a se dedica evenimentelor de partid”.

”Pe 29 iulie, v-aţi lansat candidatura la Craiova, deşi Oltenia şi alte regiuni ale ţării se aflau sub cod roşu de inundaţii. Drama oamenilor care îşi pierdeau gospodăriile şi, uneori, chiar vieţile, nu v-a sensibilizat nici măcar atât cât să anulaţi un eveniment de partid faraonic şi sfidător. În condiţiile amintite, mă întreb în mod legitim: Dacă nu vă pasă de vieţile, gospodăriile, şcolile oamenilor, cum vreţi să conduceţi statul român? Dacă nu vă pasă de copii, cum îi respectaţi pe părinţi? Ce vă sensibilizează, cu adevărat, domnule prim-ministru?”, adaugă, în scrisoarea deschisă, preşedintele PNL.

Ponta: "De Spiru Haret sau de Dimitrie Bolintineanu?"

Premierul Victor Ponta a afirmat, întrebat fiind despre scrisoarea lui Klaus Iohannis privind lipsa manualelor şcolare, dacă este vorba despre manuale "de Spiru Haret sau de Dimitrie Bolintineanu". Întrebarea a intervenit după ce Iohannis i-a confundat, într-un discurs, pe cei doi.

După această afirmaţie, premierul s-a ridicat de pe scaun şi, în drum spre ieşirea din încăperea în care s-a desfăşurat conferinţa de presă, a adăugat: "Dânsul e în branşă, poate ştie diferenţa".

Într-un discurs rostit, miercuri, la Oradea, la o întâlnire cu membrii şi simpatizanţii PNL şi PDL din judeţul Bihor, Iohannis l-a citat pe "un mare român, Dimitrie Bolintineanu", care spunea că aşa "cum arată şcoala azi va arăta ţara mâine", adăugând: "Atunci, haideţi să schimbăm sistemul de educaţie!".

Potrivit unor surse din mediul academic, citate de presă, fragmentul din discursul lui Iohannis îi aparţine lui Spiru Haret, iar afirmaţia a fost făcută spre sfârşitul secolului al XIX-lea.

Pricopie: Iohannis face rău şcolii româneşti

Şi ministrul Educaţiei Naţionale, Remus Pricopie, a reacţionat vineri, susţinând că, prin declaraţiile sale, preşedintele Partidului Naţional Liberal, candidat al Alianţei Creştin Liberale la Preşedinţie, Klaus Iohannis, face rău şcolii româneşti.

"Demersul epistolar al domnului Klaus Werner Iohannis demonstrează un singur lucru: domnia sa nu a mai fost demult prin şcolile româneşti şi nu cunoaşte realitatea. Este regretabil că un fost profesor încearcă să se folosească de elevi şi de şcoală pentru a obţine beneficii electorale. Procedând în acest fel, dl. Iohannis face rău învăţământului românesc", a declarat ministrul Educaţiei Naţionale, citat de Agerpres.

"Un candidat care vrea să facă o altfel de politică renunţă la politicianism, nu transmite publicului informaţii neadevărate, nu se foloseşte de elevi în scopuri electorale şi, foarte important, nu se înconjoară de oameni care au tăiat salariile profesorilor şi au închis şcolile. Dl. Klaus Werner Iohannis nu îndeplineşte niciunul dintre aceste criterii", a adăugat Remus Pricopie.

Citeşte şi:

VIDEO Congres PSD: Candidatura lui Ponta la prezidenţiale, validată de partid ca la Eurovision

Congresul extraordinar al PSD a validat, vineri, cu unanimitate de voturi, scrutinul intern prin care Victor Ponta a fost desemnat candidat la prezidenţiale, după ce în alegerile interne s-au contabilizat 68 de voturi „împotrivă” şi 182 de abţineri.

ACL depune moţiune de cenzură împotriva Guvernului Ponta: Se urmăreşte fraudarea alegerilor!

Liderii ACL  au anunţat, vineri, că depun moţiune de cenzură împotriva Guvernului Ponta, în aceeaşi zi în care social-democraţii validează candidatura lui Victor Ponta la alegerile prezidenţiale.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite