Klaus Iohannis: Vă promit că vom fi şi în Schengen şi vom scăpa şi de MCV

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Klaus Iohannis FOTO EPA-EFE
Klaus Iohannis FOTO EPA-EFE

Preşedintele Klaus Iohannis a promis înaintea summitului de la Sibiu că România va intra în cele din urmă în spaţiul Schengen şi că „vom scăpa şi de MCV”. Totodată, şeful statului a subliniat că există politicieni români care au arătat Europei „că nu avem numai o faţă frumoasă” şi că unii dintre ei atacă justiţia şi instituţiile europene.

„Vedeţi, am muncit enorm de mult şi această chestiune, Schengen, am pus-o în discuţie de nenumărate ori, şi fiţi siguri că şi astăzi voi discuta cu liderii europeni despre Schengen.

Însă, vedeţi că lucrurile nu merg întotdeauna aşa cum ne imaginăm. Avem politicieni care, din păcate, au arătat Europei că nu avem numai o faţă frumoasă. Avem şi politicieni care atacă justiţia, din păcate, avem politicieni care, din păcate, atacă chiar şi instituţiile europene, şi în aceste condiţii, din păcate, în loc să mergem mai departe, să fim acceptaţi cu totul şi inclusiv în Spaţiul Schengen, au apărut acele discuţii despre statul de drept din România, discuţii care, evident, au fost antamate de politicienii noştri, care vor altceva decât binele României", a declarat Klaus Iohannis, înainte de summit-ul de la Sibiu.

Preşedintele a subliniat că peste puţin timp România va face parte din spaţiul Schengen şi că va scăpa de MCV.

„Românii îşi doresc să fie europeni şi vă promit că vom rămâne şi pot să vă promit că peste puţin timp, probabil nu astăzi, dar peste puţin timp, vom fi şi în Schengen, şi vom scăpa şi de MCV", a mai declarat Klaus Iohannis.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite