Politică

articolul anterior articolul urmator

Iohannis, reacţie după adoptarea Codului Administrativ: PSD vrea să distrugă administraţia de dragul baronilor locali

7
25 Jun 2019 19:28:58
Autor: Radu Eremia
Klaus Iohannis. FOTO Presidency.ro
Klaus Iohannis. FOTO Presidency.ro

Preşedintele Klaus Iohannis susţine că adoptarea Codului Administrativ prin ordonanţă de urgenţă este un grav atentat la adresa întregului sistem administrativ din România şi că PSD vrea să demonstreze cu toată tăria că sfidarea românilor este prioritatea zero a acestei guvernări.

„În urma adoptării de către Guvern a Codului Administrativ prin Ordonanţă de Urgenţă, Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, atrage atenţia că după doi ani în care a încercat prin toate mijloacele să îngenuncheze Justiţia de dragul unor corupţi, PSD vrea acum să distrugă Administraţia de dragul baronilor locali. Este extrem de grav că o lege esenţială precum Codul Administrativ, care înglobează sute de reglementări, cuprinse în prezent în mai multe acte normative, şi care reprezintă practic baza legală a administraţiei publice din România, a fost adoptată de către Guvern prin Ordonanţă de Urgenţă. OUG este un instrument prevăzut în Constituţie în mod explicit doar pentru situaţii extraordinare, a căror reglementare nu poate fi amânată”, se arată într-un comunicat de presă al Administraţiei Prezidenţiale.
 
Preşedintele Klaus Iohannis avertizează Guvernul că acest instrument nu mai poate fi folosit în continuare excesiv, în condiţiile în care cetăţenii s-au exprimat atât de clar pe 26 mai pentru nevoia de transparenţă şi predictibilitate în legiferare.
 
„Arhitectura de funcţionare a întregii administraţii publice din România va fi dramatic alterată prin acest Cod Administrativ. Nu există niciun argument şi nicio justificare pentru adoptarea acestei Ordonanţe, care reprezintă un atentat la adresa întregului sistem administrativ”, susţine preşedintele.
 
Preşedintele României consideră că dezbaterea Codului Administrativ, de altfel absolut necesară, trebuie făcută de către Parlament, transparent şi în urma unui amplu dialog social.
 
„Un act de o asemenea amploare şi cu un asemenea impact este obligatoriu să fie elaborat de către unica autoritate legiuitoare a ţării şi nu de către Guvern, care, prin OUG, face un grav exces de putere, forţând limitele Constituţiei. Credibilitatea şi buna-credinţă ale PSD de a face singuri reforme, indiferent de domeniu, sunt nule, iar intervenţiile catastrofale ale PSD în legislaţia penală şi fiscală sunt cele mai edificatoare exemple”, afirmă Klaus Iohannis.
 
Şeful statului evidenţiază că, după modificarea prin Ordonanţă de Urgenţă a legislaţiei în privinţa alegerii preşedinţilor de consilii judeţene, adoptarea Codului Administrativ prin OUG arată un plan mult mai amplu al PSD de a conserva puterea şi de a-şi servi baronii. „PSD nu se poate schimba, iar lecţia votului din 26 mai este una pe care acest partid este incapabil să o înţeleagă”, încheie preşedintele.
 
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

7 Comentarii

Un cititor
25.06.2019, 20:18:36

Ce se mai poate face ?! PNL cate voturi are alaturi de PSD ?! A promovat legea cot la cot cu PSD ! De ce ne ascundem, si suntem ticalosi ?! Este de o gravitate fara pecedent ! Si PNL va fi pus la zid , si ei sunt la fel ! Dar....pana una alta, ce se mai poate face ?! Scoateti Tuta din varful guvernului ! Roman a sustinut, si sutine aceasta crima la adresa bugetului ! Pe spinarea populatiei, niste golani tinuti pana intra in cosciug. Mai votati romani PNL si PSD ! Asta ni se intampla !

-1 (1 vot)
Leon Gorki
25.06.2019, 20:25:11

Ma intreb daca au gasit CONTRACTUL BECHTEL......??? Poate mai sunt cetateni in Romania care isi mai amintesc ca statul roman (adica noi cetatenii.....prostii....sulimea.) a platit firmei americane BECHTEL DOUA MILIARDE DE DOLARI..... ( 2 000 000 000 ) PENTRU A FACE O AUTOSTRADA. Nu se stie ce prevede contractul .pentru ca el era ........CONFIDENTIAL . Chiar si asa confidential .el s-a pierdut. Nu se mai gaseste.

+1 (3 voturi)
Stan Toma
25.06.2019, 20:35:12

Pai luptati sa luati puterea domnilor Liberali .Luptati sa conduceti voi tara . Cu idei ca : saptamana lucratoare de sase zile , casatoriile homosexuale , scaderea salariilor , scaderea pensiilor , scaderea numarului de bugetari , renuntarea la tichete de vacanta , anularea ajutoarelor sociale etc , nu cred ca veti reusi . Sau cine stie .....

M Costi
25.06.2019, 20:36:04

Inca un exercitiu de imagine a lui Iohannis , care minte prin spunerea partiala a adevarului ! Atat OG , cat si OUG sunt date de Guvern insa ajung la dezbatere si aprobare in Parlament , care are ultimul cuvant . Ce il deranjeaza pe Iohannis este faptul ca in cazul OUG ( si OG ) nu poate contesta la CCR si nici refuza , asa cum a procedat sistematic , cu aproape toate legile votate in Parlament. Ca apoi sa acuze Coalitia aflata la guvernare ca n-a facut nimic... !

0 (2 voturi)
Roman Vasile
25.06.2019, 21:23:32

Comentariu considerat abuziv.

Vezi toate comentariile (7)