Iohannis, prima reacţie după ce Republica Moldova şi-a depus oficial candidatura la UE

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Klaus Iohannis, preşedintele României FOTO Presidency.ro
Klaus Iohannis, preşedintele României FOTO Presidency.ro

Preşedintele Klaus Iohannis a salutat depunerea oficială a candidaturii pentru aderarea la Uniunea Europeană, la trei zile de când acest pas a fost făcut şi de Ucraina.

„Salut cu caldură demersul istoric de astăzi al Preşedintei Maia Sandu @sandumaiamd. România va continua să fie un susţinător sincer, constant şi activ al locului R. Moldova în familia Uniunii Europene🇪🇺. Vom acorda tot sprijinul nostru Republicii Moldova în acest demers”, a scris pe pagina sa de Twitter Klaus Iohannis. 

Şi premierul Ciucă numeşte solicitarea Republicii Moldova de aderare la UE drept un „pas istoric” şi anunţă că România va continua să lucreze alături de Republica Moldova în parcursul său către UE.

Preşedintele Maia Sandu a semnat joi, 3 martie, cererea de aderare a Republicii Moldova la Uniunea Europeană. Cererea, care este adresată preşedintelui Franţei, Emmanuel Macron, ţară care deţine preşedinţia Consiliului UE, a fost cosemnată de speakerul Parlamentului, Igor Grosu, şi premierul Natalia Gavriliţa.

„Dacă unele decizii au nevoie de timp, altele trebuie luate prompt şi hotorât, folosind oportunităţile oferite de peisajul schimbător al lumii. Trebuie să acţionăm imediat atunci când ne-o cer circumstanţele şi vedem clar oportunitatea de a putea asigura generaţiilor următoare un trai mai bun”, a declarat Maia Sandu.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite