Iohannis: România va negocia astfel încât să avem grijă de românii care trăiesc în Marea Britanie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană este un proces de durată, iar în acest timp vor avea loc negocieri din care România va face parte şi va negocia astfel încât interesul României să fie protejat şi să aibă grijă de românii care trăiesc şi lucrează în Marea Britanie, a declarat preşedintele Klaus Iohannis, la finalul consultărilor de vineri de la Cotroceni.

„Regretăm acest vot, dar în acelaşi timp respetăm acest vot", a spus preşedintele Klaus Iohannis, la finalul consultărilor de la Palatul Cotroceni, care au durat aproximativ o oră şi jumătate.

Şeful statului a spus că Uniunea Europeană este un proiect foarte valoros, de care România rămâne în continuare ataşată.

„Uniunea Europeană este un proiect foarte valoros. România a fost de la bun început o ţară care a dorit să fie membră în Uniunea Europeană, o ţară care a susţinut puternic ideea europeană şi în acest context spun foarte clar: România rămâne ataşată proiectului eruopean. România este convinsă că Uniunea Europeană trebuie să continue, că este un proiect bun şi dorim să fim parte din el“, a afirmat Iohannis.

El a spus că la acest moment este nevoie de solidaritate între cele 27 de state care rămân în Uniunea Europeană, precizând că trebuie „să ne păstrăm calmul şi să nu ne îngrijorăm peste măsură“.

„Ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană nu se va produce de azi pe mâine. Este un proces care va dura destul de mult, specialiştii estimează doi ani, timp în care se va negocia. România este parte din aceste negocieri şi va negocia astfel încât interesul Roimâniei să fie protejat şi să avem grijă de românii noştri care trăiesc şi lucreaă în Marea Britanie", a adăugat Iohannis.

Britanicii au votat pentru ieşirea din Uniunea Europeană în referendumul istoric de joi, a anunţat oficial, la Manchester, preşedinta Comisiei Electorale, Jenny Watson. 51,9% dintre britanici au votat pentru ieşirea din UE, iar 48,1% au votat pentru rămânerea în blocul comunitar, arată rezultatele finale anunţate după încheierea numărătorii sufragiilor.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite