Politică

articolul anterior articolul urmator

Iohannis: Salut disponibilitatea Franţei de a participa la prezenţa militară avansată a NATO în România

1
20 Jan 2022 09:32:59
Autor: Andreea Traicu

Preşedintele Klaus Iohannis salută anunţul Franţei privind disponibilitarea de a aduce trupe pe teritoriul României în cadrul misiunilor NATO, menţionând că astfel "parteneriatul strategic dintre Franţa şi România va fi consolidat pe flancul estic, în regiunea Mării Negre".

Salut cu căldură anunţul preşedintelui Emmanuel Macron privind disponibilitatea Franţei de a participa la prezenţa militară avansată a NATO în România. Parteneriatul strategic dintre România şi Franţa va fi astfel consolidat pe flancul estic, în regiunea Mării Negre”, a scris Klaus Iohannis, pe Twitter.
 
Anterior, europarlamentarul francez Nathalie Loiseau anunţa că Franţa este dispusă să trimită militari în România.
 
În această seară Emmanuel Macron a anunţat disponibilitatea Franţei de a participa la o prezenţă militară avansată a NATO în România. Franţa este solidară cu statele europene preocupate de securitatea lor”, a scris aceasta pe Twitter.
 
Şi europarlamentarul Dacian Cioloş a salutat decizia.
 
"Anunţul a fost făcut în faţa şefilor militari dintr-un comandament de lângă Strasbourg, potrivit colegei noastre din grupul Renew Europe Nathalie Loiseau, care a fost prezentă la eveniment.
Încă din 2016, am discutat despre o prezenţă a trupelor franceze în România sub steagul NATO şi, cu atât mai mult cu cât contextul este extrem de tensionat la graniţa cu Ucraina, decizia de astăzi este una binevenită şi o nouă garanţie pentru ţara noastră", a scris liderul USR pe Facebook.

Preşedintele SUA, Joe Biden, a declarat, într-o conferinţă de presă, că va fi crescută prezenţa militară în Polonia şi România, în contextul situaţiei de la frontierele Ucrainei, pentru că există o obligaţie în termenii Articolului 5 din Tratatul NATO, de a apăra aceste state, precizând că nu există o astfel de obligaţie faţă de Ucraina, deşi situaţia acesteia este îngrijorătoare.

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

costica cova
20.01.2022, 10:07:54

Păi doar la asta te pricepi.....la a saluta și la a te plimba .Poate înainte de a debarca francezii la noi îl întrebi pe Macron pentru cît timp și pe cheltuiala cui ? ....și poate pui și tu niște condiți....

+1 (3 voturi)
Modifică Setările