Iohannis, după ce şefa Comisiei Europene a intrat în izolare: Nu există niciun pericol, am păstrat distanţa, am purtat amândoi mască

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Klaus Iohannis, care a participat, joi, la o întâlnire alături de Ursula von der Leyen, aceasta izolându-se ulterior după apariţia unui caz de coronavirus în echipa sa, a declarat că nu există niciun pericol în ceea ce-l priveşte: ”Am păstrat distanţa, am purtat amândoi mască”.

”Din păcate, chiar astăzi preşedinta Comisiei a intrat în autoizolare, după ce ne-am salutat la începutul şedinţei. În cazul meu nu există niciun pericol, am păstrat distanţa, am purtat amândoi mască şi doamna von der Leyen a fost testată negativ chiar în această dimineaţă”, a declarat Klaus Iohanni, la Bruxelles.

Şeful statului a făcut din nou apel la respectarea măsurilor de protecţie: ”Reiterez importanţa extraordinară a măsurilor preventive. Gândiţi-vă cum ar fi fost dacă nu aş fi avut mască, sau dacă doamna preşedinte nu ar fi avut mască sau dacă nu am fi păstrat distanţa. Este evident că instrumentele de care dispunem pentru a îngrădi răspândirea acestei boli sunt în esenţă simple, sunt la îndemna noastră – este masca, diatanţa, igiena mâinilor şi suntem mult, mult mai siguri”.

Preşedintele s-a declarat ”foarte, foarte amărât” că România a înregistrat din nou peste 4.000 de cazuri.

”La noi în ţară am fost, din păcate, şi astăzi, foarte, foarte amărât când am citit că avem iar peste 4.000 de cazuri. Dragi români, respectaţi aceste regli simple pentru ca împreună să putem să îngrădin răspândirea acestei boli”.

Preşedinta Comisiei Europene (CE) Ursula von der Leyen a părăsit summitul şefilor de stat şi de guverne din UE, care tocmai a început, la Bruxelles, pentru a intra în carantină, în urma unui caz de covid-19 în echipa sa, a anunţat ea joi pe Twitter.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite