Iohannis a semnat decretul pentru numirea Anei Birchall vicepremier pentru parteneriate strategice

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Mediafax / Alexandru Dobre
FOTO Mediafax / Alexandru Dobre

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, marţi, decretul privind numirea Anei Birchall în funcţia de viceprim-ministru pentru implementarea parteneriatelor strategice ale României. Ea va ocupa interimar această funcţie, până la numirea unui titular la acest portofoliu, după respingerea lui Titus Corlăţean.

„Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, a semnat marţi, 11 iunie a.c., decretul pentru desemnarea doamnei Ana Birchall, ministrul Justiţiei, ca viceprim-ministru pentru implementarea parteneriatelor strategice ale României, interimar”, a transmis, marţi, Administraţia Prezidenţială.

Ana Birchall a depus, luni, jurământul în funcţia de ministru al Justiţiei, după ce decretul privind numirea sa a fost semnat de către preşedintele Klaus Iohannis.

Titus Corlăţean, propus pentru a prelua funcţia de viceprim-ministru pentru implementarea parteneriatelor strategice ale României, a fost respins de şeful statului care a invocat faptul că, pe vremea când era ministru de Externe, Corlăţean a gestionat defectuos activităţi din domeniul de competenţă.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite