Iohannis a semnat decretul privind desemnarea candidatului la funcţia de prim-ministru. Documentul nu conţine numele întreg al Vioricăi Dăncilă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Viorica Dăncil, premierul desemnat al României. FOTO
Viorica Dăncil, premierul desemnat al României. FOTO

Decretul de desemnare a Vioricăi Dancila drept candidat la funcţia de prim-ministru, publicat în Monitorul Oficial, nu conţine numele complet al acesteia, adică Vasilica Viorica Dăncilă. Totuşi, procedura prin care propunerea PSD va fi validată pentru funcţia de prim-ministru, iar funcţia sa recunoscută, va avea loc în Parlament.

Decretul semnat de preşedintele Klaus Iohannis şi publicat în Monitorul Oficial arată astfel: „Se desemnează doamna Viorica Dăncilă  în calitate de candidat la funcţia de prim-ministru, pentru a cere votul de încredere al Parlamentului asupra programului şi listei noului Guvern, potrivit art. 103 alin. (2) din Constituţia Romaniei, republicată".

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat, miercuri seară, că a decis să mai dea PSD o şansă şi să o desemneze premier pe Viorica Dăncilă. El a mai spus că PSD va trebuie să demonstreze şi că va face ceea ce a promis.

Decret desemnare Viorica Dancila FOTO Hotnews

Sursă foto: Hotnews

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite