Iohannis a sesizat CCR în legătură cu Legea privind statul funcţionarului public parlamentar

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Klaus Iohannis a trimis, joi, la Curtea Constituţională, o sesizare de neconstituţionalitate în privinţa Legii pentru modificarea şi completarea Legii nr.7/2006 privind statutul funcţionarului public parlamentar.

Parlamentul României a trimis preşedintelui Klaus Iohannis pentru promulgare Legea pentru modificarea şi completarea Legii nr. 7/2006 privind statutul funcţionarului public parlamentar pentru care preşedintele României a depus la CCR o sesizare de neconstituţionalitate, potrivit Mediafax.

„Considerăm că, atât prin modul în care a fost adoptată, cât şi prin conţinutul normativ, această lege încalcă prevederile art. 1 alin. (5), art. 16 alin. (1) şi art. 61 alin. (2) coroborate cu cele ale art. 75 alin. (3) din Constituţie, pentru motivele expuse în cele ce urmează. În calitate de Cameră decizională, Camera Deputaţilor, în şedinţa din data de 6 februarie 2018, a adoptat Legea pentru modificarea şi completarea Legii nr. 7/2006 privind statutul funcţionarului public parlamentar într-o formă diferită de forma respinsă de Senat, cu încălcarea principiului bicameralismului consacrat de art. 61 alin. (2) din Constituţie”, se arată în sesizare.

Iohannis mai precizează, în documentul citat, că forma adoptată de Camera decizională conţine în plus reglementări referitoare la cariera funcţionarilor publici parlamentari, precum şi o nouă modalitate de actualizare a pensiei de serviciu de care aceştia beneficiază.

„În consecinţă, Legea pentru modificarea şi completarea Legii nr. 7/2006 privind statutul funcţionarului public parlamentar a fost adoptată cu încălcarea principiului bicameralismului consacrat de art. 61 alin. (2) din Constituţie şi de art. 75 alin. (3) din Constituţie”, explică şeful statului.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite