Politică

articolul anterior articolul urmator

Iohannis a vorbit, la Summitul Social din Portugalia, despre proiectul „România educată”, chiar dacă Educaţia primeşte mai puţin bani de la PNRR

17
8 May 2021 18:09:08
Autor: News.ro
Klaus Iohannis, preşedintele României. Sursa foto: news.ro
Klaus Iohannis, preşedintele României. Sursa foto: news.ro

Preşedintele Klaus Iohannis a vorbit, la Summitul Social din Portugalia, despre proiectul ”România educată” şi a subliniat nevoia unei corelări mai puternice a sistemului educaţional cu nevoile pieţei muncii.

Preşedintele României, Klaus Iohannis, a participat, în perioada 7-8 mai 2021, la Porto, în Republica Portugheză, la Summitul Social european, la reuniunea informală a Consiliului European, precum şi la Summitul UE-India.

Găzduit de preşedinţia portugheză a Consiliului Uniunii Europene, Summitul Social a inclus două evenimente distincte: Conferinţa la nivel înalt pe teme sociale, cu participarea partenerilor sociali, şi reuniunea informală a Consiliului European.

Discuţiile specifice din cadrul Conferinţei la nivel înalt au fost structurate pe trei ateliere tematice – „Ocuparea şi locurile de muncă”, „Competenţe şi inovare”, „Bunăstarea şi protecţia socială”, la acestea participând, pe lângă liderii europeni, şi diverşi parteneri sociali de la nivel UE.

Potrivit Administraţiei Prezidenţiale, preşedintele Klaus Iohannis a susţinut o intervenţie în cadrul atelierului tematic „Competenţe şi Inovare”.

„Cu această ocazie, Preşedintele României a subliniat importanţa unei educaţii de calitate, atât pentru persoanele tinere, cât şi pentru persoanele adulte, deja active, evidenţiind rolul acesteia în susţinerea unei mai bune integrări pe piaţa muncii, precum şi pentru dezvoltarea societăţii în ansamblu. De asemenea, Preşedintele României a făcut referire la importanţa unei corelări mai puternice a sistemului educaţional cu nevoile pieţei muncii, evocând necesitatea unor abordări flexibile care să faciliteze dobândirea de competenţe şi adaptarea la evoluţiile pieţei muncii”, a transmis Administraţia Prezidenţială.

În acest context, preşedintele Klaus Iohannis a prezentat principalele coordonate ale proiectului „România Educată” şi a evidenţiat implicarea în acest proiect a unei game largi de actori instituţionali şi privaţi: şcoli, universităţi, asociaţii ale părinţilor, asociaţii ale studenţilor, sindicate şi companii.

„Preşedintele României a subliniat deopotrivă necesitatea asigurării unei complementarităţi între eforturile la nivel naţional şi cele în plan european, în contextul în care educaţia trebuie văzută şi în conexiune cu mobilitatea, inclusiv a forţei de muncă, şi funcţionarea Pieţei Unice. În privinţa sistemului naţional, Preşedintele Klaus Iohannis a evidenţiat obiectivul României pentru o educaţie de calitate şi o mai bună integrare a cetăţenilor pe piaţa muncii. Astfel, Preşedintele României a militat pentru mai multă flexibilitate între statele membre şi o abordare comună, care să ofere tuturor persoanelor oportunitatea de a studia şi de a munci acolo unde îşi doresc. Preşedintele Klaus Iohannis a mai arătat că îmbunătăţirea competitivităţii UE în ansamblu este strâns legată de creşterea calităţii educaţiei la nivel european”, a mai transmis Administraţia Prezidenţială.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

17 Comentarii

M Costi
8.05.2021, 18:23:08

Bravo , Klaus , i-ai dat pe ...spate pe liderii europeni cu proiectul „România educată” ! De ce nu scrii o carte , s-ar putea ca si chinezii sa fie interesati de subiect... !

-6 (34 voturi)
Jed Einstein
8.05.2021, 18:30:23

iohannis e mai prost ca noaptea

-11 (33 voturi)
Torquemada
8.05.2021, 18:27:34

Mda,Iohannis are o pasiune pentru s.f.-uri...Mergem la vara pe litoral si vedem ce s-a schimbat in educatia romanilor:semintele,maneaua,aruncatul cu bani in lautari,pe astea nu le putem scoate din cap unei bune parti dintre romani.

-9 (27 voturi)
Decebal Burebista
8.05.2021, 18:29:26

Mda...oare cate cuvinte a reusit sa rosteasca in timpul alocat??

-4 (26 voturi)
IonIon Codreanu
8.05.2021, 18:37:04

Iohannis a vorbit despre faptul că VOI trebuie să fiți re-educați! Pentru că sunteți învățați să trăiți în rahat și nu ați aflat că se poate și altfel!

-16 (20 voturi)

Vezi toate comentariile (17)

Modifică Setările