Politică

articolul anterior articolul urmator

Iohannis, de Ziua Naţională: Astăzi avem o soluţie atipică pentru guvernarea ţării, pentru a trece printr-o încercare istorică. Pandemia a generat şi o criză a încrederii

27
1 Dec 2021 17:23:58
Autor: Maria Dinu
Klaus Iohannis FOTO Administraţia Prezidenţială
Klaus Iohannis FOTO Administraţia Prezidenţială

Preşedintele Klaus Iohannis a afirmat că soluţia pe care o are România astăzi pentru a trece prin această încercare istorică, având în vedere contextul pandemic, este una „atipică”, însă reprezintă o „oportunitate” pentru politicieni să arate că au maturitatea de „a pune pe primul loc interesul românilor”.

„La fiecare 1 decembrie, de ziua noastră, simţim aceeaşi emoţie ce ne uneşte în jurul unei sărbători care ne aparţine tuturor”, a transmis Klaus Iohannis la recepţia organizată cu ocazia Zilei Naţionale. 

„Pandemia de Covid-19 constituie în continuare realitatea zilelor noastre. Adresez un mesaj de încurajare celor în suferinţă, bolnavilor din spitale. Acum mai mult ca oricând trebuie să facem tot ce ţine de fiecare dintre noi pentru a nu mai avea un val atât de agresiv. Singura cale pentru a pune punct pandemiei rămâne vaccinarea”, a mai spus şeful statului. 

Preşedintele a transmis şi un mesaj de respect şi gratitudine  pentru personalul medical. „Nu doar vă puneţi în slujba celorlalţi, dar ne daţi tuturor încredere”, a transmis şeful statului personalului medical. 

Potrivit preşedintelui României, „pandemia nu a generat doar o criză sanitară profundă, ci şi una a încrederii, deseori cu punerea în pericol a vieţii şi a demnităţii umane. (...) Evenimentele ultimelor luni au accentuat sentimentul de neîncredere în clasa politică, care are obligaţuia de a recâştiga încrederea prin fapte. Este vremea unor rezultate şi a reformelor. Astăzi avem o soluţie atipică pentru guvernarea ţării, pentru a trece România printr-o încercare istorică, dar soluţia reprezintă o oportunitate pentru politicieni pentru a arăta că au maturitatea de a pune pe primul loc interesul românilor”.

„Sunt optimist că lucrurile vor funcţiona şi rezultatele nu vor întârzia să apară. Pandemia va lua sfârşit la un moment dat. (...) O societate trainică se contruieşte prin muncă şi efort comun. Este important să învăţăm cu toţii din lecţiile trecutului”, a mai declarat şeful statului. 

În finalul discursului, preşedintele Klaus Iohannis i-a îndemnat pe români să privească cu speranţă spre viitor.  

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

27 Comentarii

123 ABC
1.12.2021, 17:25:53

Politicienii sa arate maturitate !!! Hai ma lasi .... De unde va vin mesajele astea ? Din trecut ?

+8 (8 voturi)
FG D
1.12.2021, 17:43:03

E bine, cel putin, ca toti politicienii corupti s-au strans intr-o singura coalitie. Sa vada si romanii cine le pune 'frana' de 30 de ani!!! Iar Iohannis?! Pai tocmai el e sursa crizei de neincredere! Si tot el o invoca?! Cam mare tupeul!!!

+7 (7 voturi)
D S
1.12.2021, 17:36:37

Puteam sa avem o soluție tipică boss. Am și avut-o. Dar ti- e frica de scheletele alea din dulap, este. Nici o grijă, nu uitam, 3 ani trec repede. Și apoi om mai vedea.

+11 (11 voturi)
Ţepeş
1.12.2021, 17:38:10

Sper să vină și vremea când fiecare politician va plătii pentru batjocorirea țării.

-8 (24 voturi)
leuldinpanjshir99
1.12.2021, 17:41:02

Situatie atipica, oportunitate pentru gangsterii si potlogarii din politica sa praduiasca tot ce pot ...

+7 (7 voturi)

Vezi toate comentariile (27)

Modifică Setările