Politică

articolul anterior articolul urmator

Foştii baroni Ion Călinoiu şi Ioan Cindrea, scoşi de pe lista PSD  pentru parlamentare. Cei doi sunt condamnaţi

0
25 Oct 2016 19:36:55
Autor: Mădălina Mihalache
Ion Călinoiu este condamnat cu suspendare FOTO Arhiva Adevărul
Ion Călinoiu este condamnat cu suspendare FOTO Arhiva Adevărul

Candidaturile fostului preşedinte al Consiliului Judeţean Gorj, Ion Călinoiu, care deschidea lista pentru Senat a organizaţiei, şi cea a lui Ioan Cindrea, care se afla pe lista PSD Sibiu, au fost respinse de Comitetul Executiv Naţional al PSD din cauza problemelor penale pe care le au.

Fostul preşedinte al Consiliului Judeţean, Ion Călinoiu, a fost retras de pe lista PSD Gorj pentru Senat în urma condamnării primite astăzi, la patru luni de închisoare cu suspendare pentru fals în decaraţii. Călinoiu a fost înlocuit cu Florin Cârciumaru, primarul municipiului Târgu-Jiu.

În aceeaşi situaţie se află şi fotul preşedinte al Consiliului Judeţean Sibiu, Ioan Cindrea, care deschidea lista PSD Sibiu. Cindrea a fost retras în ultimul moment de către colegii săi, fiind condamnat la un an cu suspendare. Candidaturile lor erau în contradicţie cu Codul de integritate al PSD.

Deşi se află sub control judiciar, fostul premier Victor Ponta a primit derogare din partea partidului pentru a candida la paramentare. Ponta va deschide lista PSD Gorj pentru Camera Deputaţilor.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările