Politică

articolul anterior articolul urmator

Ionel Arsene se opune legii carantinei: „Nu vreau să fiu ridicat de pe stradă de poliţia medicală”. Ce spune despre moţiunea ce cenzură

0
13 Jul 2020 14:37:57
Autor: Iulian Bîrzoi
Ionel Arsene. FOTO Facebook
Ionel Arsene. FOTO Facebook

Liderul PSD Neamţ Ionel Arsene a afirmat că, la şedinţa Comitetului Executiv al PSD de luni, a susţinut opinia ca proiectul de lege privind carantina şi izolarea să fie din nou la Guvern, iar Executivul să vină cu o altă iniţiativă, una care respectă „drepturile cetăţenilor”. Acesta a precizat că nu este mulţumit de felul în care Camera Deputaţilor a modificat proiectul legislativ şi a dat ca exemplu definirea „carantinei bunurilor”.

„Părerea mea a fost să trimite legea din nou la Guvern şi Guvernul să îşi asume să vină cu o lege corectă care să respecte drepturile cetăţenilor. Nu vreau să mă trezesc în situaţia în care dvs sau familia dvs. să fim luaţi de pe stradă de poliţia medicală”, a declarat Ionel Arsene, la finalul CEx al PSD de luni.
 
Întrebat ce părere are de faptul că liderul interimar al PSD Marcel Ciolacu a susţinut că, în cazul în care Legislativul respinge proiectul de lege, Klaus Iohannis ar putea declara din nou stare de urgenţă, Arsene a răspuns: „Preşedintele României a demonstrat până acum că poate să facă ce vrea. Trebuie să găsim un cadru legislativ prin care persoanele să fie internate, dar nu în forma de acum. Nu sunt mulţumit de modificările aduse la Cameră. Aştept să văd modificările pe care le vor face colegii mei. Faptul că vorbim de carantinarea bunurilor în continuare. Există un drept de bun privat. Eu nu cred şi am văzut păreri ale unora care sunt foarte informaţi şi avizaţi din punctul acesta de vedere. Eu nu sunt jurist. Mi-au spus punctul de vedere politic”.
 
Vezi şi: CEX tensionat la PSD. Surse: Mai mulţi baroni locali s-au opus legii carantinei
 
Acesta a adăugat că moţiunea de cenzură nu va fi amânată, doar urmează ca PSD să decidă momentul prielnic depunerii ei.
 
„Moţiunea de cenzură nu se amână. Nu a spus nimeni că se va amâna moţiunea de cenzură. Aşteptăm să vedem care e momentul prielnic. Discutăm care e momentul prielnic să depunem această moţiune de cenzură. De 4 luni de zile Guvernul putea să vină cu o lege corectă, puteau să facă dezbatere publică cu toate asociaţiile civice şi să vină în Parlament cu o lege care să nu îngrădească drepturile şi libertăţile cetăţenilor, consfinţite prin Constituţie”, a conchis Arsene.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii