Miniştrii USR PLUS nu merg la şedinţa de Guvern. Provocare pentru Florin Cîţu: „Nu are curaj să ne revoce miniştrii“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Florin Cîţu FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
Florin Cîţu FOTO Inquam Photos / Octav Ganea

Liderul deputaţilor USR PLUS Ionuţ Moşteanu a anunţat că miniştrii USR PLUS nu vor fi prezenţi la şedinţa de Guvern, convocată vineri, de la ora 16.00. În ceea ce priveşte demiterea miniştrilor USR PLUS spune că premierul nu are curaj, precizând că în caz contrar partidul său va depune moţiunea de cenzură. El a mai spus că a trimis textul către AUR.

„Eu cred că nu are curaj. Consecinţa este constituţională. Noi depunem moţiunea. Va numi miniştrii interimari pentru următoarea perioadă şi vedem unde se ajunge. Din punctul meu de vedere zilele lui Florin Cîţu la Palatul Victoria sunt numărate”, a declarat Ionuţ Moşteanu, întrebat vineri dacă va remania premierul membrii USR PLUS în Guvern şi care va fi consecinţa unei astfel de acţiuni.

El a precizat că a fost trimisă către AUR o propunere de text în vederea depunerii unei moţiuni de cenzură. 

„Am trimis o propunere de text către George Simion, lucrăm în continuare, în această după-amiază vom avea forma finală. Vom avea comitet politic la 15.00, e forul care a dat mandat pentru intrarea la guvernare”, a declarat el. 

Cel care a făcut ce nu trebuia făcut şi care a dovedit că nu este pregătit pentru poziţia pe care o ocup este Forin Cîţu. Eu nu pot să fac speculaţii că-l pune preşedintele să facă una sau alta, am auzit şi asta în spaţiul public. Preşedintele ar fi trebuit să joace un rol activ în găsirea unei soluţii”, a mai declarat el. 

El a precizat că va exista o şedinţă vineri seară în care vor discuta cu colegii de Coaliţie. 

„Vom avea un Comitet Politic la ora 15.00. E forul care dă mandat pentru intrarea la guvernare. Nu am fi vrut să ajungem în această criză în care premierul Florin Cîţu a aruncat ţara, însă trebuie să vorbim de o ieşire. Vom avea o discuţie, apoi seara o altă discuţie la şedinţa coaliţiei, de la ora 18.00. Sper să nu fie cazul depunerii acestei moţiuni şi să vedem înţelepciune din partea premierului Cîţu”, a conchis Moşteanu.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite