Ionuţ Moşteanu (USR) recomandă amânarea alegerilor locale: Nu putem să ne prefacem că totul e în regulă. Va fi un fiasco

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Purtătorul de cuvând al USR Ionuţ Moşteanu explicat luni la „Adevărul Live” că este în favoarea unei noi amânări a alegerilor locale în contextul pandemiei cu COVID-19. Acesta a mai adăugat că preşedintele Klaus Iohannis ar trebui să pună la aceeaşi masă partidele electorale cu AEP, medici şi epidemiologi pentru a stabili dacă acestea ar trebui să aibă loc sau nu.

Întrebat dacă mai susţine în continuare amânarea alegerilor locale, purtătorul de cuvânt al USR a explicat că partidele nu ar trebui să se prefacă că situaţia este în regulă.

„Am susţinut asta joi când am văzut cifre oficiale cu care Guvernul şi-a fundamantat prelungirea stării de alertă, cifre care arătau foarte prost, cifre oficiale care spuneau că vom avea între 1200 şi 1600 de îmbolnăviri noi pe zi în august. Când am văzut cifrele asumate de Guvern, mi-am pus întrebarea legitimă. Dacă situaţia e aşa de gravă nu trebuie să avem o discuţie despre alegeri? Preşedintele Iohannis trebuie să pună partidele la masă cu AEP-ul cu medici, cu epidemiologi şi să stabilim dacă le facem. Dacă le facem, cum le facem. Pentru că nu trebuie să ne prefacem că totul e în regulă şi să ne vedem de campanie”, a declarat Ionuţ Moşteanu.

Acesta a adăugat apoi că în contextul actual al pandemiei nu se va putea face campanie electorală şi atrage atenţia asupra riscului unei prezenţe foarte scăzute la vot.

„La cum arată lucrurile nu se va putea face campanie şi nu se vor putea face alegeri în siguranţă. Sănătatea românilor treuie să stea pe primul loc. Înţeleg că PSD şi PNL nu vor să amâne alegerile dar o campanie în care nu se va putea discuta cu cetăţenii, în care toţi politicienii vor fi cu mască pe faţă şi nu se vor putea dezbate lucruri, la finalul unei campanii în care doar 20-25% din oameni vor veni la vot, va fi un fiasco”, a conchis acesta. 

Vezi şi: Ionuţ Moşteanu (USR): Dacă Dragnea iese mâine din puşcărie PNL îl pune candidat la Alexandria că e favorit? PNL să se decidă dacă vrea USL sau USR

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite