Iosif Secăşan (PNL) a demisionat din Senat. Liberalul este urmărit penal

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Senatorul PNL Iosif Secăşan şi-a dat demisia, marţi, din Senat, motivând că este inculpat într-un dosar penal şi că nu doreşte să aducă prejudicii de imagine Senatului României şi PNL. Colegii săi senatori l-au aplaudat la finalul discursului de rămas-bun.

El le-a mulţumit colegilor senatori pentru onoarea pe care i-au făcut-o de a-i fi colegi şi prieteni.

„Alegătorilor mei le cer iertare pentru decizia luată“, a spus Secăşan, care a fost aplaudat la finalul discursului.

Vacantarea postului de senator al lui Iosif Secăşan a fost decisă de plenul Senatului cu voturi 103 voturi "pentru", un vot "împotrivă" şi o abţinere, potrivit Mediafax.

Iosif Secăşan a fost audiat vineri, la DNA, în dosarul în care este cercetat pentru complicitate la dare şi la luare de mită, după ce i-ar fi cerut şefului Serviciului de Evaluări Medicale de la Casa de Pensii Caraş-Severin încadrarea în grad de invaliditate a unui pădurar.

În 27 martie, procurorii anticorupţie i-au adus la cunoştinţă lui Iosif Secăşan că s-a pus în mişcare acţiunea penală pe numele lui.

Potrivit procurorilor anticorupţie, în 21 februarie, Iosif Secăşan, membru în Comisia pentru Sănătate Publică a Senatului, i-a cerut medicului Sebastian Telbis, şef al Serviciului de Evaluări Medicale din cadrul Casei de Pensii Caraş-Severin, încadrarea în grad de invaliditate a lui Iova Moza, de profesie pădurar.

Medicul ar fi acceptat solicitarea lui Secăşan, Telbis precizând că, într-o primă fază, mai precis pentru şase luni, îl va încadra pe Moza în gradul II de invaliditate, întrucât acordarea directă a gradului I de invaliditate ar putea atrage verificări din partea Institutului de Expertiză Medicală şi Recuperare a Capacităţii de Muncă Bucureşti, au arătat procurorii în ordonanţa de efectuare a urmăririi penale.

"Ulterior discuţiei dintre cei doi, Iosif Secăşan a invitat în cabinet persoana supusă evaluării medicale, respectiv pe Iova Moza, context în care acesta din urmă a aşezat pe biroul de lucru al medicului dosarul medical ce conţinea şi un plic ce a fost observat, de îndată, de medicul Sebastian Telbis", potrivit DNA.

Anchetatorii au mai arătat că, după ce Iova Moza a ieşit din cabinet, în urma semnării deciziei de încadrare în grad de invaliditate de către Sebastian Telbis, senatorul Secăşan, în prezenţa medicului, a verificat conţinutul plicului, observând că era vorba de o sumă de bani.

Procurorii DNA au dispus urmărirea penală a senatorului PNL Iosif Secăşan pentru complicitate la dare de mită şi complicitate la luare de mită, a medicului Sebastian Telbis pentru luare de mită şi a lui Iova Moza pentru dare de mită.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite