Politică

articolul anterior articolul urmator

Irineu Darău: Alegerile interne ale USR PLUS au fost organizate inechitabil, incompetent şi anti-democratic. Nu voi susţine niciun alt candidat

0
23 Sep 2021 13:36:36
Autor: Maria Dinu
Irineu Darău FOTO Inquam Photos Octav Ganea
Irineu Darău FOTO Inquam Photos Octav Ganea

Senatorul Irineu Darău a anunţă că alegerile interne USRPLUS, derulate cu liste eronate de vot, ar fi putut fi corectate foarte simplu pe parcurs, înainte de decriptarea şi numărarea voturilor. El spune că „trecerea la calcularea rezultatului înainte de corecturi în registrul electoral arată reflexele nedemocratice ale conducerii actuale, respectiv dispreţul pentru fundamentul democraţiei: votul liber în condiţii echitabile”.

„Suntem într-un moment în care democraţia din USRPLUS, ca şi cea din România, sunt în continuare la cote deranjant de joase. În partid s-a văzut asta de la început, când conducerea actuală s-a arătat mai întâi vag surprinsă, iar apoi din ce în ce mai iritată de candidatura mea. Accesul la membri şi la informaţii a fost profund dezechilibrat, ca şi cum totul era pregătit doar pentru doi candidaţi, iar al treilea încurca nişte socoteli. În timp ce procesul democratic intern a fost atacat cu crosa de golf de un candidat, celălalt şi-a văzut liniştit doar de jocul şi de scorul lui. Voi apela la toate mijloacele, procedurale şi legale, pentru a clarifica, contesta şi corecta procesul de vot. Sunt documentate deja prea multe situaţii punctuale şi sistemice care dovedesc un proces eronat de vot, girate de tăcerea continuă a Biroului Naţional, Secretariatului General şi Comisiei Electorale faţă de toate notificările oficiale trimise de mine şi de mulţi alţii. Chiar şi astăzi, în ultimele minute de vot, procesul putea fi corectat. Însă, odată ce s-a trecut de decriptarea voturilor şi calcularea rezultatului, s-au decriptat şi intenţiile reale ale responsabililor de bunul mers al campaniei. Dan Barna şi Dacian Cioloş au fost în deplină cunoştinţă de cauză privind toate problemele, dar nu au acţionat.”, declară Irineu Darău, potrivit unui comunicat de presă.

Irineu Darău mulţumeşte echipei Împreună USR PLUS - Curaj pentru România şi transmite sprijinul său ferm pentru membrii singurei platforme care îmbină, în mod real, membri ai fostului USR şi membri ai fostului Plus. De asemenea, această echipă a fost singura care şi-a asumat să scrie membrilor despre neregularităţile mari ale procesului de votare şi să solicite întregului Birou Naţional corectarea registrului electoral înainte de finalul turului I.

El a mai transmis că „pentru succesul partidului, contează valorile care ne-au unit şi mobilizat, dar şi aplicarea lor cu bună credinţă. USRPLUS trebuie reformat, dar candidaţii Dan Barna şi Dacian Cioloş, conducătorii Dan Barna şi Dacian Cioloş şi chiar şi simplii membri de partid Dan Barna şi Dacian Cioloş nu mai au credibilitate. Prin acest proces viciat de vot ne-au lipit o ştampilă pe care va trebui să muncim din greu pentru a o putea şterge din ochii noştri şi ai românilor. Iar toate acestea s-au întâmplat deşi soluţia tehnică era simplă şi accesibilă până în ultimul moment - eliminarea buletinelor ilegitime înainte de decriptarea şi calcularea rezultatului final al primului tur de scrutin. Din păcate, voinţa a cedat în faţa interesului electoral.”, a conchis Darău, potrivit sursei menţionate.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările