Politică

articolul anterior articolul urmator

Iulian Bulai, despre proiectul legislativ anti-LGBT anunţat de AUR: „USR PLUS se va opune unei asemenea aberaţii”

14
28 Jul 2021 12:22:32
Autor: Andreea Ghiorghe
Iulian Bulai FOTO: Inquam Photos/ George Calin
Iulian Bulai FOTO: Inquam Photos/ George Calin

Deputatul USR PLUS Iulian Bulai a declarat că membrii partidului nu vor vota în Parlament pachetul legislativ pe care AUR a anunţat că îl va depune, cu privire la limitarea reprezentării sau promovării în rândul minorilor a homosexualităţii şi a schimbării de sex. „Eu cred că noi, cei de la USR PLUS, ne vom opune unor asemenea aberaţii”, a adăugat el.

„Asistăm la o competiţie a urii şi a intoleranţei din partea unui partid parlamentar care se vrea a fi serios, dar care îşi ia ca exemple partide extremiste şi ţări care sunt date la o parte în UE, care sunt marginalizate, pentru că nu înţeleg că trebuie să ne raportăm cu respect şi cu demnitate faţă de toate persoanele, indiferent de orientarea lor, indiferent de apartenenţa lor etnică sau de orientarea lor sexuală. Asta face AUR acum, ostilizează o categorie socială din România şi mai mult, creează o falsă problemă. În România, doar 7% dintre copii au acces la o minimă educaţie sexuală, care este educaţia sexuală clasică”a, explicat Iulian Bulai, miercuri la RFI.

El a adăugat că nu a existat încă o discuţie la grupul parlamentar al USR PLUS, deoarece AUR abia ce a anunţat depunerea proiectului de lege, însă consideră că aleşii USR PLUS se vor opune unei astfe de propuneri legislative.

„Eu cred că noi, ce de la USR PLUS, ne vom opune unor asemenea aberaţii şi ca la referendumul pentru definirea familiei în Constituţie, eu cred că USR se va opune şi colegii mei din Parlament şi cu mine vom vota împotriva acestui proiect. Nu am văzut acest proiect, nu ştiu dacă este depus, nu am avut o discuţie la grupul parlamentar, pentru că este o ştire foarte proaspătă şi nici nu am discutat cu ceilalţi colegi din conducerea partidului, dar sentimentul meu este că ne vom opune unei asemenea iniţiative”, a conchis Bulai.

Alianţa pentru Unirea Românilor va iniţia demersurile privind elaborarea unui pachet legislativ care să limiteze reprezentarea sau promovarea în rândul minorilor a homosexualităţii şi a schimbării de sex, în urma consultării efectuate în rândul membrilor şi simpatizanţilor săi. „AUR susţine familia şi valorile creştine. Activiştii LGBTQI nu au ce căuta în şcolile şi în grădiniţele din România. Vrem să ferim copiii românilor de expunerea la o propagandă nepotrivită pentru vârsta lor”, a explicat liderul senatorilor partidului, Claudiu Târziu.

Asociaţia ACCEPT a solicitat partidelor politice parlamentare să se distanţeze de proiectele legislative iliberale vehiculate de AUR, partid cu o agendă extremistă care instigă la ură şi discriminare împotriva persoanelor LGBTI.

Vezi şi: AUR iniţiază o lege anti-LGBT, similară cu cea adoptată de Ungaria

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

14 Comentarii

Bil Gheitz
28.07.2021, 12:30:28

Acum trebuie sa apara cativa romani verzi care sa sustina ca principala problema a tarii sunt niste homosexuali si vreo 3 lesbiene care fac videochat.

+10 (24 voturi)
Stefan din Nord
28.07.2021, 12:42:22

O aberatie e pacaliciul asta aschilopat

-16 (24 voturi)
Radu Mircea
28.07.2021, 12:51:15

Cand citesti cum se cheama asta-BULAI,iti dai seama ce are in cap.

-9 (17 voturi)
Liviu Avram Sugaciul
28.07.2021, 13:02:00

O aberație a naturii este Bulaingiul cel analfabet, fostul cerșetor de pe străzile Norvegiei.

-10 (24 voturi)
Mihai Ternopol
28.07.2021, 13:04:46

Extremisti sunt cei de la USRMinus. A invata copiii de gradinita despre relatiile sexuale dintre homalai inseamna extremism si atac asupra drepturilor omului.

-12 (28 voturi)

Vezi toate comentariile (14)

Modifică Setările