Iulian Bulai îi răspunde lui Rareş Bogdan şi propune comasarea MAI cu Ministerul Dezvoltării: „Nu se mai justifică.” Ce alte schimbări sugerează deputatul

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Iulian Bulai FOTO: Inquam Photos/ George Calin
Iulian Bulai FOTO: Inquam Photos/ George Calin

Deputatul USR-PLUS Iulian Bulai a reacţionat la propunerea europarlamentarului PNL Rareş Bogdan de a comasa Ministerul Transporturilor, condus de Cătălin Drulă de la USR-PLUS, cu cel al Afacerilor Interne, condus de liberalul Lucian Bode. Astfel, Bulai a făcut o serie de propuneri în acest sens, printre care desfiinţarea Ministerului Afacerilor Interne, despre care spune că „nu se mai justifică”.

Iulian Bulai a criticat ideea propusă de Rareş Bogdan, de a comasa Ministerul Transporturilor cu cel de Interne sub conducerea lui Lucian Bode, spunând că „nu este de dragul reformei”, ci pentru a-l mulţumi pe Bode, care nu se împacă prea bine cu fişa postului său. Deputatul USR PLUS a subliniat că este nevoie de o reformă „puternică” în ţară, nu pentru a mulţumi politicienii, ci pentru că instituţiile au nevoie de o shimbare. Astfel, deputatul a făcut o serie de propuneri, printre care comasarea MAI cu Ministerul Dezvoltării, pe motiv că cel dintâi nu se mai justifică. Mai mult, Bulai a mai propus comasarea Ministerului Cercetării cu cel al Educaţiei, cât şi a Ministerului Energiei cu cel al Economiei. 

„Invitaţie la dezbatere! Citesc propunerile de reformă ale unui coleg din coaliţia de guvernare: comasarea Ministerului Transporturilor cu Ministerul Afacerilor Interne. Nu de dragul reformei, ci ca să mulţumească un coleg liberal care e nemulţumit de fişa postului: ministrul Lucian Bode. Nu comentez propunerea de mai sus, doar spun aşa: e nevoie de reformă, de o reformă puternică. Nu pentru a mulţumi mai mulţi politicieni căzuţi printre scaune la împărţirea portofoliilor, ci pentru că ţara are nevoie de reforme, are nevoie de a regândi fundamental instituţiile centrale, pentru a corespunde cerinţelor actuale.

Propun aşadar:

- comasarea Ministerului Afacerilor Interne cu ministerul care se ocupă şi de administraţia publică locală (acum Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei). Ministerul Afacerilor Interne nu se mai justifică. Atribuţiile MAI pot fi preluate de ministerul care deţine portofoliile administraţiei publice şi funcţionarilor publici.

- comasarea Ministerului Cercetării cu cel al Educaţiei. Cele două domenii sunt interdependente. Este cel mai firesc lucru să conectăm deciziile pe cele două domenii. Şi să avem un singur minister.

- comasarea Ministerului Energiei cu cel al Economiei. Aşa cum de fapt a fost şi anul trecut sub guvernul Orban. Domenii interconectate în mod natural. Vrea Rares Bogdan reforme pe bune? Îl invit la dezbatere pe propunerile de comasare de mai sus”, a scris Iulian Bulai duminică, pe pagina sa de Facebook.

Europarlamentarul PNL Rareş Bogdan a afirmat că poate ar trebui făcut un minister al Transporturilor Interne,„adică un minister al Transporturilor şi al Afacerilor Interne împreună”, care să fie condus de către actualul ministru de Interne Lucian Bode, fost deţinător al portofoliului Transporturilor.

„Nu pentru că cei de acum nu fac lucruri bune - Doamne fereşte! - ci pentru că Lucian a făcut lucruri grozave acolo şi a rămas în acel an şi două luni de zile cât a condus ministerul au rămas nişte proiecte grozave pe care se construieşte acum dezvoltarea României”, a explicat Rareş Bogdan.

Vezi şi: Rareş Bogdan: Poate ar trebui făcut un minister al Transporturilor Interne, care să fie condus de Lucian Bode

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite