Iulian Bulai, USR: TVR nu trebuie să se transforme în portavoce pentru penali

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deputatul USR Iulian Bulai, membru în comisia de Cultură a Camerei Deputaţilor, a declarat joi că i-a cerut preşedintelui comisiei, Gigel Ştirbu, audierea şefei TVR, Doina Gradea, cu privire la difuzarea interviului cu Sebastian Ghiţă, motivând că „TVR nu trebuie să se transforme în portavoce pentru penali”.

Deputatul USR, Iulian Bulai, a condamnat decizia TVR de a difuza interviul cu Sebastian Ghiţă şi i-a cerut preşedintelui comisie de Cultură din Parlament să invite şefa teliviziunii publice pentru audieri.

"Recondamn această difuzare a interviului. Aseară, după terminarea interviului, am avut o discuţie privată cu preşedintele comisiei de Cultură (Gigel Ştirbu – n.r.), căruia i-am solicitat acest lucru (audierea şefei TVR – n.r.). Dimineaţă am depus o solicitare scrisă la biroul comisiei de Cultură prin care solicit audierea şefei TVR privind explicaţiile pe care ar trebui să ni le dea privind politica editorială ce a stat la baza alegerii de a difuza în mod sincronizat acest interviu împreună cu alte televiziuni din ţară", a declarat Iulian Bulai.

Acesta a mai spus că alinierea şi sincronizare TVR cu celelalte trei televiziuni reprezintă un „abuz” dăunător „unui fapt de presă deontologic”.

"Credem că este un abuz din partea TVR de a sincroniza şi alinia în această direcţie cu alte televiziuni care sunt gazde de casă a unui mesaj împotriva corupţiei de care auzim în fiecare seară. Noi nu comentăm politica editorială a altor televiziuni, noi am făcut o solicitare în direcţia TVR, vrem o explicaţie privind această decizie. Această sincronizare este dăunătoare unui fapt de presă deontologic.  Nu suntem de acord ca, la comandă, toate televiziunile, inclusiv televiziunea de stat, care este plătită din bani publici, să fie portavoce a unui penal", a explicat el.

Iulian Bulai a mai precizat că trebuie aflat de ce banii contribuabililor sunt folosiţi „în a fi portavocea penalilor” şi că ar fi normal ca şefa TVR, Doina Gradea, să ofere explicaţii în acest sens.

"Cred că este foarte important să aflăm de ce banii contribuabililor sunt folosiţi în a fi portavocea penalilor, apoi vom aborda alte instituţii competente. Este foarte interesant că doar anumite televiziuni au ales să redea interviul respectiv, iar celelalte nu au ales. Cred că este foarte normal ca şefa TVR să dea explicaţii în faţa comisiei de Cultură. TVR nu trebuie să se transforme în portavoce pentru penali", a conchis acesta.

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite