Joacă PSD la cacealma cu Mihai Tudose?

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mihai Tudose are toate ingredientele unui candidat fără şanse mari de a fi nominalizat de preşedintele Klaus Iohannis pentru formarea unui nou guvern. Tudose nu corespunde profilului de integritate al preşedintelui.

Chiar dacă nu a fost dovedit de o instituţie abilitată ca plagiator, lucrarea de doctorat a lui Mihai Tudose este o pată suficient de mare pe CV-ul său pentru a-l descalifica în ochii preşedintelui. Tudose chiar a recunoscut public că a copiat, cu acceptul autorului, dar fără să-l citeze, un general din Ministerul de Interne, câteva pagini din lucrarea acestuia de doctorat. Mai mult, a solicitat, la fel ca fostul lui şef Victor Ponta, renunţarea la titlul de doctor, fapt ce atrage suspiciuni referitoare la modul în care şi-a realizat doctoratul. Ce să mai spunem de numele coordonatorului lucrării sale de doctorat, generalul Gabriel Oprea, care a produs un pluton de doctori-plagiatori la Academia Naţională de Informaţii.

Ceea ce este interesant în nominalizarea PSD e faptul că Mihai Tudose este exact profilul de premier pe care Liviu Dragnea nu-l dorea. Un om cu multe legături în SRI. Faţă de Grindeanu, Tudose are un CV mult mai intersectat cu serviciile secrete, mult hulite de liderul PSD. Tudose este conferenţiar universitar la Academia Naţională de Informaţii şi a fost asociat într-o firmă, în anii 90, cu soţia fostului şef SRI din Brăila. Pentru ca ironia să fie dusă până la capăt Liviu Dragnea a delegat-o pe Olguţa Vasilescu să vorbească prima în numele PSD, şi să declare că „Mihai Tudose să ne arate că nu are dublă comandă“. După ce au anunţat ferm că nu vor să rişte cu noul premier, ca în cazul Grindeanu, vin acum cu propunerea Tudose. Ne iau la mişto? Păi nu exact de asta l-au gonit pe Grindeanu, că avea o altă „comandă“ în spatele său şi nu respecta linia partidului? Este clar că ceva nu este în regulă şi că desemnarea lui Mhai Tudose pare făcută la cacealma. Nu este pe placul preşedintelui, nici pe placul PSD. Sincer, nici măcar SRI nu poate fi mulţumit cu o astfel de nominalizare. E prea evidentă, prea cu direcţie. Ne vom lămuri în zilele care urmează.

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite